Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Apulaisoikeusasiamieheltä moitteet: Helsinki panttasi tietoa koulujen lakkautusaikeista

Kaupunki
 

Eduskunnan apulaisoikeusasiamies Maija Sakslin moittii Helsingin tilakeskusta liian hitaasta vastaamisesta eräiden kaupunkilaisten sille esittämiin kysymyksiin ja tietopyyntöihin.

Kolme yksittäistä kaupunkilaista oli valittanut oikeusasiamiehelle kahteen eri tapaukseen liittyneistä tiedonhankinnan ongelmista vuonna 2014. Tietopyynnöt tilakeskukselta liittyivät koulujen kuntotarkastuksiin ja lopettamisaikeisiin.

Valittajat olivat pyytäneet oikeusasiamiestä tutkimaan Helsingin kaupungin tilakeskuksen menettelyn tietopyyntöihin vastaamisessa. Apulaisoikeusasiamies toteaa vastikään lokuussa tekemissään kahdessa päätöksessä, ettei tilakeskus ole vastannut osaan kysymyksiä niin pian kuin julkisuuslaki edellyttää.

Kantelijat olivat myös pyytäneet tilakeskukselta käyttöönsä eräissä kouluissa tehtyjen kuntotarkastusten loppuraportteja. Tilakeskus ei kuitenkaan ollut toimittanut raportteja pyytäjille vedoten niiden ”luonnosmaisuuteen”.

Kantelijat ovat halunneet ulkopuolisen asiantuntijan tekemät raportit rakennusten kunnosta sellaisinaan nähtäväkseen. He epäilevät, että vetoamalla raporttien ”luonnosmaisuuteen” kaupunki oikeasti haluaa vain pihdata tietoa kaupunkilaisilta, viivyttää näiden osallistumismahdollisuuksia ja jopa salailla tietoja.

Apulaisoikeusasiamies ilmoittaa, ettei voi ottaa kantaa näihin kanteluihin, koska samoista tapauksista tehtyjen valitusten käsittely on kesken hallinto-oikeudessa.

Helsingin opetuslautakunta on vastikään ilmaissut halunsa helpottaa ja nopeuttaa päätöksentekoa koulujen yhdistämisestä tai lakkauttamisesta. Se haluaa päätösvallan itselleen lakkauttamisista nykyisin päättävän kaupunginvaltuuston sijasta.

Vanhempainyhdistysten alueyhdistys Helvary on vastustanut ehdotettua uutta mallia. Helvaryn mukaan on vaarana, että muutos kaventaa kaupunkilaisten mahdollisuuksia vaikuttaa päätöksiin entisestään.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat