Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vantaa tyhjentää puolet Hämeenkylän koulusta

Sisäongelmista kärsinyt koulu avataan rakenteita myöten. Tutkimukset kestävät pitkälle kevääseen.

Kaupunki
 
Sirpa Räihä / HS
Hämeenkylän koulu Vantaalla.
Hämeenkylän koulu Vantaalla. Kuva: Sirpa Räihä / HS

Vantaan tilakeskus repii auki länsivantaalaisen Hämeenkylän koulun rakenteet. Tavoitteena on selvittää koulurakennuksen sitkeiden sisäilmaongelmien syyt, ja etsiä ratkaisuja niiden korjaamiseksi.

Tutkimukset alkavat marraskuun puolivälissä kotitalous- ja tekstiililuokista. Vuoden vaihteessa koulun opetustiloista jo puolet on tutkimusalueena.

”Koulun kaksi siipeä ovat poissa käytöstä. Toisessa siivessä on muun muassa kotitalous- ja tekstiililuokat. Toisessa on liikuntasali, äidinkielen luokkia, kielten luokkia sekä sosiaali- ja terveystiloja”, sanoo rehtori Pasi Majasaari.

Peruskoulun runsaasta 660 oppilaasta noin 50 siirtyy väliaikaisiin opetustiloihin Kilterin kouluun. Siirto odottaa niitä opetusryhmiä, joiden lukujärjestyksillä ei ole päivittäistä yhtymäkohtaa kouluun jääviin opetusryhmiin eli erityisopetuksen, joustavan opetuksen ja valmistavan opetuksen ryhmiä.

Tekstiili- ja kotitalousopetus painottuu kevätkaudella teoriaopetukseen, koska korvaavia tiloja ei ole tarjolla. Liikunnassa koulun oppilaat hyödyntävät kaupungin muita liikuntatiloja.

”Selvää on, että tutkimukset vaikuttavat kaikkien oppilaiden ja opettajien arkeen. Me emme pysty opettamaan oppilaita niin hyvin kuin he sen ansaitsevat. Mutta jos tällä taataan, että rakennus saadaan terveeksi, vaikeudet ovat sen arvoisia”, arvioi Majasaari.

Vantaan tilakeskus on varautunut siihen, että tutkimukset kestävät kesäkuulle asti. Ensimmäisiä tuloksia odotetaan huhtikuussa. Tutkimuksia varten kootaan oma ryhmä maan parhaimmista sisäilma-asiantuntijoista.

Hämeenkylän koulussa on tehty lukuisia paikallisia korjauksia, viimeksi viime kesänä, mutta henkilöstön oireilu on jatkunut.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat