Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsinki käräytti itse itsensä verottajalle

Kaupunki
 

Helsinki on tehnyt verottajalle erikoisen ilmiannon, jonka tarkoitus on saada kaupungille jatkossa enemmän verotuloja.

Helsinki on valittanut verottajalle Mannerheimintiellä sijaitsevan asunto-osakeyhtiön verotuksesta. Tarkoituksena on tehdä Asunto Osakeyhtiö Mannerheimintie 54:sta ennakkotapaus, jolla kaupunki saisi muutettua kiinteistöverotusta haluamaansa suuntaan.

Helsingin kaupunki omistaa epäsuorasti taloyhtiön, josta se on verottajalle kannellut. Omistus tapahtuu kaupungin tytäryhtiön, Helsingin asuntohankinnan kautta.

”Kiinteistö on vuokrattu kaupungin erityisryhmien tarpeisiin. Siinä asuu paraikaa asunnottomia ja ihmisiä, jotka tarvitsevat tuetun asumisen palveluita”, kertoo Helsingin asuntohankinnan toimitusjohtaja Leena Raineranta.

Mannerheimintien taloyhtiö on huomattavasti kaavan sallimaa suurempi. Helsinki haluaa, että yhtiötä verotetaan jatkossa sen todellisuudessa käyttämän rakennusoikeuden mukaan. Näin kaupunki koettaa tehdä omasta yhtiöstään ennakkotapausta, jonka perusteella se saisi jatkossa enemmän rahaa muilta.

Asia eteni hallinto-oikeuteen syyskuun puolivälissä. Helsinki ei ole asiassa enää virallisesti osapuoli vaan vastakkain ovat Veronsaajien oikeudenvalvontayksikkö ja As Oy Mannerheimintie 54. Vastaavia tapauksia on Helsingin hallinto-oikeudessa nyt ainakin seitsemän.

Kiinteistöveron suuruuteen vaikuttava maapohjan verotus pohjautuu nykyisin asemakaavaan merkittyyn rakennusoikeuteen. Helsingissä on tuhansia vanhoja kiinteistöjä, joille on rakennettu huomattavasti enemmän kuin kaavaan on merkitty rakennusoikeutta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat