Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kaksi kuukautta kantaattipaniikkia – Kumpulan kuorolaiset pitivät päiväkirjaa

Kumpulan kuoro teki kantaatin kaupunginosansa historiasta. Kolme kuorolaista piti HS:lle harjoittelupäiväkirjaa.

Kaupunki
 
Helsingin Sanomat
Juhani Niiranen / HS
Sopraano Iida Lehtomäelle (vas.) kuoro on hyvää tasapainoa raskaalle työlle, tenori Heikki Salo (kesk.) iloitsee itsensä toteuttamisesta. Sopraano Marjo Hyötyläinen (oik.) oli perustamassa Kumpulan kuoroa vuonna 1995.
Sopraano Iida Lehtomäelle (vas.) kuoro on hyvää tasapainoa raskaalle työlle, tenori Heikki Salo (kesk.) iloitsee itsensä toteuttamisesta. Sopraano Marjo Hyötyläinen (oik.) oli perustamassa Kumpulan kuoroa vuonna 1995. Kuva: Juhani Niiranen / HS
Kuoroleiri Hauholla 5.–6. syyskuuta 2015

Marjo Hyötyläinen: ”Hapuillaan biisien kanssa. Suurimmalle osalle kuorolaisista biisit ovat ventovieraita. Sunnuntaiaamuna harjoitukset jatkuvat ja hiljalleen kantaatin biisit alkavat saada sykettä.”

Iida Lehtomäki: ”Aamupalan jälkeen vedetään niskaan evakkovaatteet ja nauretaan kippurassa meistä kuoriutuville hahmoille. Moni on päätynyt rikkomaan kliseistä evakkokuvaa kaupunkilaisevakon tamineisiin hienoine hattuineen, turkispuuhkineen ja helmikoruineen. Mikä porukka meillä kuorossa!”

Kumpulan kylätila 15. syyskuuta

Iida Lehtomäki: ”Hohhoijaa. Tuntuu, että kaikki leirillä saavutettu on valunut kaivoon. Samoja kappaleita veivataan pienissä palasissa uudelleen ja uudelleen, kun rytmit ontuvat, sanat unohtuvat. Joku kajauttaa juuri silloin kun piti olla hiirenhiljaa.”

Marjo Hyötyläinen: ”Ääni käheänä yritän seurata nuoteista ja kuvitella mielessäni millä korkeudella ääni menee. Varmaan äänihuuletkin liikkuvat, mutta ääntä ei tule.”

Heikki Salo: ”Taas harkat, kuorokansio oli kyllä auki kotona, mutta enpä paljoa harjoitellut viikon aikana. Yhden kerran katsoin stemmat läpi ja kuuntelin midit.”

Kumpulan kylätila 21. syyskuuta

Marjo Hyötyläinen: ”En ole aiemmin nähnyt, miten näyttelijä ottaa roolin haltuun. Näyttelijä ja ohjaaja käyvät dialogia siitä millainen ihminen roolihahmo on, millaista aikakautta roolihahmon elämässä eletään. On huikeaa nähdä miten ammattilaiset ottavat roolin haltuun ohjaaja Markun [Toikan] avulla. Luomisen voima on mahtava!”

Heikki Salo: ”Heräsin aamuyöllä ja loppulaulu alkoi soida mielessä heti. En saanut unta, kun se soi vaan koko ajan päässä. Ehkä tämä on mentaaliharjoittelua.”

Kumpulan kylätila 5. lokakuuta

Marjo Hyötyläinen: ” Ensimmäinen läpimeno. Raahaan autotallista vaatteita kuorolaisille sovitettavaksi kassikaupalla. Näyttelijät, kuoro ja säveltäjä Päivi Takala ensimmäisen kerran yhdessä. Nyt alkaa kokonaisuus hahmottua.”

Iida Lehtomäki: ” Yhtä näyttelijää kielletään tekemästä manneimitaatiota, toisella kiristävät roolivaatteiksi annetut työhaalarit haaroista. Ohjaaja on liekeissä.”

Kumpulan kylätila 20. lokakuuta

Iida Lehtomäki: ”Laulut luistavat jo melko mukavasti. Johtaja on tiukkana: ei enää yhden yhtä nuottipaperia! Nyt on osattava jo ulkoa. Kantaattilippuja on jo mennyt hyvin kaupaksi. Ehditäänkö kaikki tehdä?”

Heikki Salo: ”Viikko kotona on antanut aikaa harjoittelulle. Tänään on pitkät harjoitukset, mukana myös näyttelijöitä. Saa nähdä, mitä Toikka keksii…”

Kantaattityöryhmän kokous 22. lokakuuta

Marjo Hyötyläinen: ”Taas vierähtää kolme tuntia autotallissa. Käydään läpi tähän kaikki tuotantosuunnitelmat, kuvaukset, apuraha-asiat ja roudaukset harjoituksiin Karjalatalossa. Ei ole enää pitkää aikaa H-hetkeen!”

Kumpulan kylätila 25.lokakuuta

Iida Lehtomäki: ”Tässä on nyt käynyt kuin suutarin lapselle: muita puvustaessani en ole huomannut miettiä omia vaatteitani juuri lainkaan.”

Heikki Salo: ”Paniikki iskee, laulut menee ihan ok, mutta vaatteet on edelleenkin hankkimatta. Mutta eiköhän ne jostain löydy. Vajaa pari viikkoa aikaa…”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat