Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Herttoniemen sairaala puretaan – tilalle asuntoja

Kaupunki
 
Kaupunkisuunnitteluvirasto
Yhdessä kaupunkisuunnittelluviraston laatimista vaihtoehdoista Herttoniemen sairaala-alue koostuisi umpinaisista 4–7 kerroksisista kortteleista. Asuntoja tässä mallissa syntyisi hieman alle 700. Pysäköintipaikat ovat rinteeseen sovitettujen pihakansien alla ja alueen keskellä olevassa kolmikerroksisessa maanpäällisessä pysäköintitalossa.
Yhdessä kaupunkisuunnittelluviraston laatimista vaihtoehdoista Herttoniemen sairaala-alue koostuisi umpinaisista 4–7 kerroksisista kortteleista. Asuntoja tässä mallissa syntyisi hieman alle 700. Pysäköintipaikat ovat rinteeseen sovitettujen pihakansien alla ja alueen keskellä olevassa kolmikerroksisessa maanpäällisessä pysäköintitalossa. Kuva: Kaupunkisuunnitteluvirasto
Fakta

Useita suunnitelmia

 Kaupunkisuunnitteluvirasto on laatinut alueelle useita vaihtoehtoisia suunnitelmia.

 Yhdessä niistä sairaala-alue koostuisi umpinaisista 4–7-kerroksisista kortteleista.

 Asuntoja tässä mallissa syntyisi hieman alle 700.

Herttoniemen sairaalan tilalle suunnitellaan asuinkerrostaloja. Huonokuntoisen sairaalan toiminta lopetetaan ja sen osastot siirretään Malmin sairaalaan.

”Sairaalarakennukset puretaan. Rakennusten korjaaminen ei ole kaupungille mielekästä”, projektipäällikkö Antti Varkemaa Helsingin kaupunkisuunnitteluvirastosta kertoo.

Rakennusten purkaminen tulee Varkemaan mukaan ajankohtaiseksi aikaisintaan vuonna 2018. Helsingin kaupunginsairaala muuttaa Malmille jo tämän vuoden lopussa, mutta tiloihin jää vielä muutamaksi vuodeksi Husin ja sosiaali- ja terveysministeriön palveluita.

Helsingin kaupunkisuunnitteluviraston kaavailuissa sairaalan tilalle ja sen ympäristöön rakennettavat kerrostalot olisivat korkeintaan kahdeksankerroksisia ja niihin mahtuisi 550–720 asukasta. Asuntojen lisäksi alueelle suunnitellaan päiväkotia.

Virasto on laatinut sairaala-alueen rakentamisesta neljä erilaista suunnitelmaa. Kahdessa vaihtoehdoista uusi asuinalue muodostuisi pistetaloista ja kahdessa alueen korttelirakenne olisi lähempänä kantakaupungista tuttua umpikorttelimallia.

Vaihtoehtojen korttelitehokkuudet vaihtelevat 1,2:n ja 1,6:n välillä. Korttelitehokkuus kertoo rakentamisen tiiviydestä.

Kaupunkilaisten toivotaan kommentoivan vaihtoehtoja Herttoniemen kirjastossa tai Helsingin kaupungin verkkosivuilla.

Helsinki haluaa tiivistää asuinalueita. Tähän pyritään uudella yleiskaavalla, jota kaupunkisuunnittelulautakunta pui tiistaina. Asia jätettiin pöydälle.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat