Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Apinalauman pomo vaihdetaan Korkeasaaressa - Uusi uros on vanhaa helpompi tapaus

Kaupunki
 
Antti Hämäläinen
Nokian kännykkä päätyi Korkeasaaren berberiapinoiden käsiin kesällä 2013.
Nokian kännykkä päätyi Korkeasaaren berberiapinoiden käsiin kesällä 2013. Kuva: Antti Hämäläinen

Berberiapinoiden johtaja vaihtuu Korkeasaaren eläintarhassa. Laumaa nyt johtavalle urokselle etsitään uusi toimipaikka toisesta eläintarhasta, ja tilalle Helsinkiin tuodaan uusi uros.

Syynä vaihtoon on tarve tuoda uutta verta laumaan eli ”sijoittaa lisää berberiapinoita Korkeasaaren laumaan sen toimivuuden takia”, kuten Korkeasaari keskiviikkoisessa tiedotteessaan toteaa. Sisäsiittoisuus lisää tunnetusti terveysriskejä ja periytyvien sairauksien todennäköisyyttä laumassa.

Korkeasaaren nykyisessä laumassa on vain kaksi urosta ja kaksi naarasta. Tarve on saada populaatioon lisää porukkaa.

Uusien naaraiden tuonti laumaan ilman uroksen vaihtoa ei Korkeasaaren mukaan onnistu, koska lauman nykyisellä johtajauroksella on hallitseva luonne. Uusi uros on uudelle laumalle ennestään tuttu ja luonteeltaan rauhallisempi.

Siirron takia apinalinnan sisätilat toimittavat loppuvuoden ajan karanteenitilojen virkaa, eivätkä berberiapinat ole juurikaan yleisön nähtävillä.  

Korkeasaaren nykyiset ja tulevat berberiapinat ovat huostaan otettuja entisiä lemmikkejä. Uusia apinoita takavarikoidaan Euroopassa vuosittain.

Apinat on salametsästetty poikasina luonnosta laittoman lemmikkikaupan tarpeisiin, eivätkä kaikki yksilöt ole ehtineet oppia laumaelämän taitoja, kerrotaan Korkeasaaren tiedotteessa.

Berberiapina on ainoa Euroopassa elävä kädellinen – ihmisen lisäksi. Toiselta nimeltään magotti on kaupungistunut Gibraltarilla. Suurin osa lajin edustajista elää Marokon ja Pohjois-Algerian vuoristometsissä. Laji on erittäin uhanalainen. 

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat