Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nuuksioon kadonnut Utkina löytyi kuolleena – Etsijän viesti puolisolle: ”Syyllisiä ei ole”

Kaupunki
 
Tuomas Selänne
Nela Utkinaa etsittiin laajoilta alueilta Nuuksion kansallispuistosta.
Nela Utkinaa etsittiin laajoilta alueilta Nuuksion kansallispuistosta. Kuva: Tuomas Selänne
Tästä on kyse

Etsinnät jatkuivat useita viikkoja

  Nela Utkina katosi syyskuun 9. päivänä.

  Viimeinen havainto hänestä tehtiin katoamispäivän aamuna, jolloin hän nousi bussista Nuuksiossa.

  Aiemmin samana aamuna hän oli lähettänyt työpaikalleen tekstiviestin, jossa kertoi kärsivänsä päänsärystä ja menevänsä lääkäriin.

  Poliisi lopetti Utkinan etsinnät tuloksettomina yli viiden viikon etsintöjen jälkeen.

  Etsintöihin osallistui myös suuri joukko vapaaehtoisia.

Lähes kaksi kuukautta sitten kadonnut Nela Utkina (o. s. Saglenova) löytyi keskiviikkona kuolleena Espoon Nuuksiosta.

Poliisi ei epäile katoamiseen tai kuolemaan liittyvän rikosta. Tapauksen tutkinta jatkuu normaalina kuolemansyyntutkintana, eikä poliisi tiedota tapauksesta tämän enempää.

”Laki on niin vahva kuolemansyyntutkinnan kohdalla, ettei poliisi voi kommentoida muuta kuin että tutkintaa jatketaan kuolemansyyntutkintana”, kertoo viestintäjohtaja, ylikomisario Juha Hakola Helsingin poliisilaitokselta.

Kuolemansyyntutkintaan liittyvät yksityiskohdat ovat lain mukaan salassa pidettävää tietoa.

HS:n tietojen mukaan ulkoilija löysi Utkinan keskiviikkona aamupäivällä. Utkina löytyi metsästä Nuuksion kansallispuistosta.

Poliisi lopetti aktiivisten maasto- ja vesistöetsintöjen tekemisen Nuuksiossa jo muutama viikko sitten. Jarkko Hyöppösen johtama vapaaehtoisten etsijöiden ryhmä on kuitenkin etsinyt Utkinaa päivittäin parin viikon ajan. Mukana on ollut myös punkaharjulainen Reino Savukoski, joka on perehtynyt erityisesti haastaviin vesistöetsintöihin.

Hyöppönen ja yli sata kadonnutta vuoden 1987 jälkeen löytänyt Savukoski olivat Nuuksiossa myös keskiviikkona. Utkinan ruumista ei kuitenkaan löytänyt kukaan vapaaehtoisen etsintäryhmän jäsenistä.

”Tämä on traagista ja surullista kaikin puolin. Omaisille pahinta on kuitenkin epätietoisuus”, Hyöppönen sanoo.

Vapaaehtoisten etsijöiden viimeisin suurponnistus alkoi perjantaina 23. lokakuuta. Etsinnät keskitettiin Nuuksion vesistöihin.

”Siinä sivussa teimme etsintöjä myös vesistöjen lähistöllä, esimerkiksi suoalueilla ja jyrkänteiden luona”, Hyöppönen toteaa.

Hyöppösen luotsaama Kadonneen etsintä -ryhmä julkaisi keskiviikkona yhteisöpalvelu Facebookissa Utkinan aviomiehelle Sergei Utkinille osoitetun julkisen viestin. Utkin osallistui aktiivisesti etsintöihin ja kertoi tilanteesta HS:n haastattelussa syyskuussa.

”Toivon ettet milloinkaan etsisi syitä tapahtuneeseen itsestäsi, syyllisiä ei ole”, Hyöppönen kirjoittaa Facebook-viestissä.

Etsintäryhmä lupaa tukea aviomiestä jatkossakin.

Tšekkiläinen, vuosia Suomessa asunut Nela Utkina, 27, katosi keskiviikkona 9. syyskuuta. Viimeinen varma havainto Helsingin Malminkartanossa asuneesta naisesta oli katoamispäivän aamulta, jolloin hän nousi bussista Kattilan pysäkillä Nuuksiossa.

Katoamispäivänään Utkina ilmoitti jäävänsä pois töistä päänsäryn takia ja menevänsä lääkäriin. Tämän jälkeen hän lähti kotoaan Helsingin Malminkartanosta Vantaan Myyrmäessä sijaitsevaan Myyrmanni-kauppakeskukseen ja sieltä kohti Espoon Nuuksiota.

Bussin valvontakamera taltioi Nuuksiossa Kattilan päätepysäkille jääneen Utkinan, mutta tämän jälkeen hänen jälkensä hävisivät tyystin.

Utkinan kännykästä lähetettiin viesti hänen äidilleen katoamispäivänä kello kahden jälkeen. Poliisi ei ole kertonut viestin sisällöstä julkisuuteen. Poliisin mukaan puhelin paikantui viimeisen kerran kansallispuiston keskeistä aluetta lähellä olevaan tukiasemaan.

Nela Utkina avioitui viime kesänä Tšekissä, ja Suomen viranomaisten järjestelmissä hänen sukunimensä on ollut vielä Saglenova. Tästä syystä myös viestimissä on käytetty molempia sukunimiä.

Reino Savukoski etsii väsymättä Nelaa
Reino Savukoski etsii väsymättä Nelaa
Vesistöetsintöjen veteraani, toistasataa vainajaa löytänyt Reino Savukoski etsi lokakuun lopulla Nuuksiossa kadonnutta Nela Utkinaa. HS hyppäsi kumiveneen kyytiin, kun punkaharjulainen Savukoski luotasi Nuuksion Pitkäjärveä viistokaikuluotaimella ja löysi pohjaan juuttuneen vanhan veneen. Savukoski pyydettiin mukaan kuusi viikkoa aiemmin kadonneen 27-vuotiaan tsekkiläisnaisen etsintään.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat