Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsingin valtuusto hyväksyi Kruunusiltojen suunnitelman – rakentamisesta päätetään ehkä ensi vuonna

Kaupunki
 
Helsingin Sanomat
Arkkitehtitoimisto WSP Finland
Havainnekuva suunnitellusta sillasta.
Havainnekuva suunnitellusta sillasta. Kuva: Arkkitehtitoimisto WSP Finland

Helsingin keskustasta Kruunuvuorenrantaan kulkevan joukkoliikennesillan toteutuminen otti keskiviikkoiltana suuren askeleen kohti toteutumistaan.

Kaupunginvaltuusto hyväksyi Kalasataman Sompasaaresta Kruunuvuorenrantaan kulkevan sillan asemakaavan äänin 64–9.

Sillan kaavaa vastustivat Skp:n Yrjö Hakanen, suurin osa perussuomalaisista, perussuomalaisista syksyllä eronnut Rene Hursti sekä kristilliset.

”Silta tarkoittaisi, että Kruunuvuorenrannasta pääsisi [raitiovaunulla] keskustaan 15 minuutissa”, sanoi apulaiskaupunginjohtaja Anni Sinnemäki (vihr) keskustelun aluksi.

Alustavien arvioiden mukaan sillan ensimmäisen osan rakentaminen maksaa 170 miljoonaa euroa. Sinnemäki arvioi, että sillan lopullinen hinta tulee olemaan yli 200 miljoonaa, mutta selvästi alle 300 miljoonaa.

Skp:n Hakanen esitti arvion, jonka mukaan koko yhteys maksaisi 320 miljoonaa. Hänen mielestään järkevämpää olisi tehdä pikaraitiotie Herttoniemen metroasemalle ja lauttayhteys Kruunuvuorenrannasta keskustaan.

”Tämä on turhan kallis tilanteessa, jossa rahaa puuttuu esimerkiksi homekoulujen korjaamisesta”, Hakanen sanoi.

Samaa mieltä oli myös Rkp:n Björn Månsson.

”Ei meillä kerta kaikkiaan ole näitä varoja. Tämä otetaan Helsingin lippuhinnoissa meidän asukkailta.”

Helsinki arvioi, että sillan raitioyhteyttä käyttäisi Kruunuvuorenrannan ja Kalasataman kaupunginosien valmistumisen jälkeen päivittäin noin 30 000 matkustajaa. Helsingin arvioiden mukaan siltaa käyttäisi päivittäin myös noin 3 000 pyöräilijää ja kävelijää.

”Rohkenen epäillä noita arvioita, etenkin talvella tuossa ajaisivat pyörällä ainoastaan [vihreiden valtuutettu] Leo Stranius ja muutama muu rohkea”, Månsson sanoi.

Kaavan hyväksyminen ei tarkoita vielä automaattisesti sillan toteutumista. Kaupunginvaltuuston on tarkoitus tehdä siltaa koskeva rakentamispäätös ensi vuonna.

Kokoomuksen Risto Rautava ja Matti Niiranen sanoivat, että sillan rakentaminen on järkevää siinä tapauksessa, että Vartiosaari rakennetaan asunnoiksi. Myös Hakanen sanoi, että kaupunkitaloudellisesti sillasta saisi ainoastaan tällä tavalla kannattavan. Sinnemäki kiisti tämän.

Helsinki päättää Kalasatamasta kaupungin keskustaan kulkevasta yhteydestä viimeistään ensi vuonna. Vaihtoehtoisia paikkoja on kolme: Hakaniemi, Liisankatu tai Aleksanterinkatu.

Valtuusto hyväksyi keskiviikkona myös sillan liikennesuunnitelman.

Siltaa on tarkoitus päästä rakentamaan vuonna 2018. Liikennöinnin pitäisi alkaa vuosien 2023–2025 välissä.

Juhani Niiranen
Tältä kohtaa on suunniteltu raitiovaunu- ja kevyen liikenteen siltaa Kruununhakaan. Rakennusyhtiö Skanskan työntekijöitä tutustumassa Skanskan omistamaan alueeseen kesällä 2014.
Tältä kohtaa on suunniteltu raitiovaunu- ja kevyen liikenteen siltaa Kruununhakaan. Rakennusyhtiö Skanskan työntekijöitä tutustumassa Skanskan omistamaan alueeseen kesällä 2014.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat