Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsingin budjettineuvotteluissa dramaattinen käänne – lopputulos julki tiettävästi torstaina

Kaupunki
 
Laura Oja
Kaupunginjohtaja Jussi Pajunen esitteli budjetin 14. lokakuuta.
Kaupunginjohtaja Jussi Pajunen esitteli budjetin 14. lokakuuta. Kuva: Laura Oja

Helsingin dramaattiset budjettineuvottelut saivat keskiviikkoiltana jälleen uuden käänteen. HS:n tietojen mukaan kokoomus, vihreät, Sdp, perussuomalaiset, Rkp ja keskusta ovat päässeet sopimukseen ensi vuoden talousarvion päälinjoista. Vasemmistoliitto sen sijaan ei ole mukana Helsingin budjettisovussa.

Neuvottelutilanne on elänyt viimeisen viikon aikana suuresti. Tilanteen kärjistyminen alkoi viikko sitten, kun Sdp ilmoitti perjantaina, ettei se halua olla mukana neuvottelemassa budjetista kaupunginjohtaja Jussi Pajusen (kok) tekemän budjettiesityksen pohjalta.

Puoluetta hiersi Pajusen runsaan 4,7 miljardin euron esityksessä etenkin se, että esitys oli 64 miljoonaa euroa kaupunginhallituksen viime maaliskuussa sopimaa budjettiraamia pienempi. Pajusen mukaan raamin alitus johtui väestönkasvuennusteen ja kuntapalveluiden hintaindeksin tarkentumisesta.

Tämän viikon alussa myös vasemmistoliitto ilmoitti, ettei se halua olla mukana neuvottelemassa Pajusen esityksen pohjalta. Myös vasemmistoliittoa hiersi esityksessä se, että se alitti selkeästi raamin.

Keskiviikkona tilanne pyörähti jälleen ympäri, kun Sdp päättikin olla budjettisovussa mukana. Vasemmistoliitto syytti keskiviikkoiltana kolmea suurta puoluetta ”kabinettipolitiikasta”.

”Helsingin vanha kabineteissa tapahtuva sopimuskulttuuri on demokratian kannalta ongelmallista. Punavihreä enemmistö on valtuustossa edelleen tosiasia. Mikäli vihreät ja demarit olisivat oikeasti halunneet lisärahaa palveluihin, olisi tätä enemmistöä pitänyt käyttää hyväksi”, sanoi vasemmistoliiton ryhmäjohtaja Veronika Honkasalo.

HS:n tietojen mukaan puolueiden aikeissa on tiedottaa sopimusten lopputuloksesta torstaina.

Aikaisemmin keskiviikkona Helsingin toisiksi suurimman puolueen, vihreiden, johtohenkilöt uskoivat, että kolme suurinta puoluetta pääsevät sopuun. Muun muassa vihreiden kaupunginhallitusryhmää vetävä Hannu Oskala sanoi, että neuvotteluissa auki olevat riidat ovat Helsingin budjetin mittaluokassa varsin pieniä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat