Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsinki aikoo poistaa väärissä paikoissa seisovat mainoskyltit - ystävällinen huomauttelu ei tehonnut

Kaupunki
 
Evelin Kask / HS
Keskelle katua sijoitetut mainoskyltit haittaavat liikkumista Helsingin keskustan kaduilla.
Keskelle katua sijoitetut mainoskyltit haittaavat liikkumista Helsingin keskustan kaduilla. Kuva: Evelin Kask / HS

Helsinki koventaa otteitaan taistelussaan väärin sijoitettuja mainostelineitä vastaan. Nyt kaupunki aikoo poistaa väärin sijoitetut mainostelineet kadulta. Aiemmin kulkureitillä sijaitseviin kyltteihin on yritetty puuttua ystävällisillä viesteillä.

”Tyyli muuttuu aavistuksen karkeampaan tyyliin, sillä aiemmat viestit eivät tepsineet”, kertoo Helsingin rakennusviraston viestintäsuunnittelija Lauri Hänninen.

”Aiemmin ajattelin, että tämä johtuu tietämättömyydestä, mutta kun aiempi kampanjakaan ei auttanut, on herännyt ikävä aavistus, että johtuuko se välinpitämättömyydestä.”

Hännisen mukaan keskelle katua pystytetyt kyltit eivät ole haitallisia ainoastaan näkövammaisille, vaan ne häiritsevät myös heikosti näkevien, pyörätuolilla tai lastenvaunujen kanssa liikkuvien kulkemista.

Helsinki on taistellut haitallisesti sijoitettuja mainostelineitä vastaan jo pitkään. Viime talvena ja kesällä kaupunki yritti puuttua väärissä paikoissa seisoviin kyltteihin ripustamalla kyltteihin nauhan, missä muistutettiin mainostelineiden oikeaoppisesta sijoittamisesta. Kampanja ei vaikuttanut Hännisen mukaan millään lailla kylttien sijoittamiseen. Tulos kampanjan jälkeen oli sama kuin ennen sitä, reippaasti yli puolet kylteistä seisovat edelleen liian keskellä jalkakäytävää, Hänninen kertoo.

”Ohje mainoskyltin sijoittamiseen on hyvin yksinkertainen. Jos telineen jättää seinän viereen, on se varmasti ihan oikeassa paikassa.”

Uudessa kokeilussa keskelle katua oleviin kyltteihin laitetaan huomautus. Tämän jälkeen yrittäjällä on kaksi vuorokautta aikaa siirtää mainostelinettä. Ellei telineen omistaja ole siirtänyt telinettä sopivampaan paikkaan, poistaa kaupunki mainoskyltin kokonaan. Kylttien poistamisen vaikutuksia kokeillaan aluksi ydinkeskustassa Eteläesplanadilla, Unioninkadulla, Kaisaniemenkadulla, Kaivokadulla sekä Mannerheimintiellä.

Poistetut kyltit viedään säilytykseen. Ne takaisin soittamalla rakennusviraston asiakaspalveluun.

Lauri Hänninen
Helsingin kaupunki siirtyy ystävällisestä muistutuksesta tiukkaan huomautukseen saadakseen katukyltit oikeille paikoilleen Helsingissä.
Helsingin kaupunki siirtyy ystävällisestä muistutuksesta tiukkaan huomautukseen saadakseen katukyltit oikeille paikoilleen Helsingissä.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat