Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kauniaisten kaupunginjohtajaksi nousemassa 34-vuotias virkamies Kirkkonummelta

Kaupunki
 
Sari Gustafsson / Lehtikuva
Espoon keskellä oleva Kauniainen on tunnettu matalasta kunnallisveroprosentistaan. Nyt kunnallisveroprosentti on 16,5 kun esimerkiksi Kiteellä se on 22,5.
Espoon keskellä oleva Kauniainen on tunnettu matalasta kunnallisveroprosentistaan. Nyt kunnallisveroprosentti on 16,5 kun esimerkiksi Kiteellä se on 22,5. Kuva: Sari Gustafsson / Lehtikuva

Kauniaisten uusi kaupunginjohtaja on todennäköisesti Christoffer Masar. Kauniaisten kaupunginhallitus esittää Masaria uudeksi kaupunginjohtajaksi. Kaupunginvaltuusto tekee lopullisen valinnan marraskuussa. 34-vuotias Masar toimii tällä hetkellä Kirkkonummen kunnan hallintojohtajana.

Kirkkonummella asuva Masar puhuu äidinkielenään ruotsia. Yksi tärkeimmistä hakuehdoista kaupunginjohtajan virkaan oli erinomainen suomen ja ruotsin kielen taito. 36 prosenttia Kauniaisten asukkaista puhuu äidinkielenään ruotsia.

Masar odottaa mahdollista uutta virkaansa suurella mielenkiinnolla. ”Kauniainen on pienestä koostaan huolimatta mukana monessa merkittävässä pääkaupunkiseudun yhteistyöelimessä.”

Christoffer Masar
Christoffer Masar

Kaupungin tulevaisuuden haasteena Masar pitää sitä, minkälaisia palveluita sen kontolle mahdollisen sote-ratkaisun myötä jää. ”Suurin uhkakuvahan tällaisille Kauniaisten kaltaisille asiansa hyvin hoitaneille kunnille, on se, että joutuisimme jatkossa maksamaan enemmän, mutta palvelut heikkenevät tai välimatkat pitenevät”, Masar sanoo.

Muutenkin Kauniaisten anteliaat palvelut saavat Masarin mietteliääksi. ”Saa nähdä mihin palvelutasoon tulevaisuudessa on muutenkaan varaa.” Kauniaisissa on muun muassa uimahalli ja laskettelurinne.

Kauniaisten nykyinen kaupunginjohtaja Torsten Widén jää eläkkeelle vuodenvaihteessa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat