Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Paloheinän terveysasemalla Helsingin tyytyväisimmät potilaat – Vuosaaresta löytyy valittamista

Kaupunki
 
Kimmo Räisänen
Paloheinän terveysaseman asiakkaista lähes 90 prosenttia on erittäin tyytyväisiä saamiinsa palveluihin.
Paloheinän terveysaseman asiakkaista lähes 90 prosenttia on erittäin tyytyväisiä saamiinsa palveluihin. Kuva: Kimmo Räisänen

Helsinkiläisten tyytyväisyys terveysasemien palveluihin vaihtelee suuresti terveysasemittain.

Happy or not -pikapalautejärjestelmään jätettyjen vastausten perusteella kaikkein tyytyväisimpiä ovat Paloheinän terveysaseman asiakkaat. Järjestelmä mittaa ihmisten tyytyväisyyttä neljän eri hymynaaman avulla.

Eniten vihreitä hymynaamoja paineltiin viime vuonna Paloheinän terveysasemalla. Aseman asiakkaista 89 prosenttia oli viime vuonna erittäin tyytyväisiä saamaansa palveluun.

Tyytymättömiä tai erittäin tyytymättömiä aseman palveluun oli kolme prosenttia asiakkaista. Kaikkiaan asemalla jätettiin 8 096 hymynaamapalautetta.

Onko Paloheinän terveysasema siis Helsingin paras?

”En minä ainakaan halua sellaista sanoa”, sanoo Paloheinän asemaa johtava ylilääkäri Virpi Jolkkonen nauraen.

Jolkkonen arvioi hyvän palautteen johtuvan siitä, että heillä ihmiset pääsevät nopeasti hoitoon. Esimerkiksi lokakuussa ainoastaan Laajasalossa pääsi kiireettömään hoitoon Paloheinää nopeammin.

Hoitoon pääsyn mittarina käytetään niin sanottua T3-aikaa, joka kertoo, kuinka nopeasti terveyskeskuslääkärille saa kolmannen vapaan ajan.

Helsingin kaikkien asemien keskiarvo T3-ajalle oli lokakuussa 24 päivää, Paloheinässä 7 päivää.

Jolkkonen arvioi myös Paloheinän aseman henkilökunnan ammattitaidon, vähäisen vaihtuvuuden ja aseman pienen koon vaikuttavan hyvään tulokseen. Hän sanoo, että asemalla myös käytetään palautetta hyödyksi toiminnan kehittämisessä.

”On tärkeää, että käymme saamamme palautteen läpi yhdessä henkilökunnan kanssa ja mietimme, mistä erilaiset poikkeamat johtuvat. Ei siitä olisi muuten mitään hyötyä”, Jolkkonen sanoo.

Suurin osa helsinkiläisistä oli viime vuonna jätettyjen pikapalautteiden perusteella tyytyväisiä terveysasemilla saamaansa palveluun.

Palautetta antaneista 75,6 prosenttia oli erittäin tyytyväisiä palvelun tasoon. Vastaavasti 8,5 prosenttia vastaajista oli palvelun tasoon erittäin tyytymättömiä. Kaikkiaan pikapalautelaitteisiin kertyi viime vuonna lähes 152 000 vastausta.

Tyytymättömimpiä olivat Vuosaaren terveysaseman asiakkaat. Siellä saamaansa palveluun oli erittäin tyytyväisiä 61 prosenttia vastaajista. Vuosaaressa 17 prosenttia vastaajista sanoi olevansa saamaansa palveluun erittäin tyytymätön.

Vuosaaressa myös hoitoon pääsee keskimäärin hitaammin kuin muualla Helsingissä. Vuosaaren terveysasemalla kiiretöntä aikaa sai lokakuussa odottaa yli kuukauden, noin 38 päivää. Koko kaupungin lukema oli lokakuussa 24 päivää.

”Olemme saaneet pysymään sen tuossa 38 päivässä, se on ollut aiemmin pidempi”, sanoo terveysaseman ylilääkäri Taina Salo.

Salo arvioi muuta Helsinkiä huonomman palautteen johtuvan pääasiassa aseman sijainnista.

”Sijaitsemme itäisessä Helsingissä. Suurin osa täällä asuvista käyttää terveysasemaa, jolloin kysyntä on suurempi. Kysyntää kasvattaa myös sosioekonominen tilanne. Täällä tupakoidaan ja käytetään alkoholia muuta Helsinkiä enemmän ja täällä on enemmän työttömyyttä”, Salo sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat