Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Asuntorakentaminen vilkastunut selvästi

Kaupunki
 

Uusia asuintalojen työmaita avataan ennätysmäiseen tahtiin pääkaupunkiseudulla. Viimeisen puolen vuoden aikana käynnistettiin lähes 2 900 omistusasunnon rakentaminen.

Tällaisia määriä nähtiin viimeksi ennen vuoden 2008 finanssikriisin puhkeamista. Luvussa ei ole edes mukana rakennusliikkeiden asuntosijoittajille urakoimia vuokrataloja, joissa on useita satoja asuntoja.

Pääkaupunkiseudun asuntomarkkinoilla lyötiin vuosituhannen ennätyksiä myös asuntokauppojen ja tarjolla olevien asuntojen määrissä, kertoo Rakennuslehden markkinakatsaus.

Viimeisen vuoden aikana tehtiin 4 152 uuden asunnon kauppaa. Määrä on tämän vuosituhannen ennätys.

Ennakkomarkkinoinnissa on parhaillaan yhteensä 1 184 asuntoa, joista paljon Vantaalla. Määrä on neljännes enemmän kuin vuosi sitten.

Myös hinnoissa kirjattiin kovaa nousua etenkin Espoossa ja Kauniaisissa. Seudun länsilaidalla keskineliöhinta nousi lähes kahdeksan prosenttia vuodessa.

Espoossa myynnissä olevan uuden kerrostaloneliön keskihinta 6 126 euroa on nousemassa lähes Helsingin tasolle. Pääkaupungissa on uusi kerrostaloneliö maksaa keskimäärin 6 463 euroa.

Länsimetron valmistuminen innostaa ihmisiä mitä ilmeisemmin asuntokauppoihin Espoossa. Uusien asuntojen kaupat kasvoivat huhtikuusta lähes 80 prosenttia.

Helsingissä kaupat lisääntyivät neljänneksen, mutta Vantaalla kauppojen määrä putosi ennätystasolta viidenneksen. Siltikin kauppojen määrä on hyvä verrattuna viime vuosiin.

Myös myynnissä olevien uusien asuntojen määrä on noussut tämän vuosituhannen ennätystasolle. Noin 800 valmista uutta asuntoa odottaa ostajaa. Myytävää riittää arviolta hieman yli 10 kuukaudeksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat