Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kalja kuuluu vammaisille

Kaupunki
 

Haastattelin viime vuonna 14-vuotiasta espoolaista Saga Hännistä.

Espoo palkitsi rytmisen kilpavoimistelijan kaupungin Vuoden urheilijana. Saga Hännisellä on Downin oireyhtymä. Espoo ei kuitenkaan palkinnut häntä sen takia, eikä myöskään siitä huolimatta, vaan ihan vain urheilusuoritusten perusteella. Hänninen oli pokannut pokaaleja, muun muassa Suomen Special Olympicsissa pallo-ohjelman kultamitalin.

Vammaisiin urheilijoina on totuttu jo maailmanlaajuisesti, onpa heillä omat olympialaisetkin. Samoin vammaisiin on totuttu työpaikoilla.

Käväisin samaisessa Espoossa tänä vuonna haastattelemassa kahta kehitysvammaista nuorta miestä. He olivat saaneet kenkää työpaikaltaan, eivät omasta syystään, vaan erinäisten järjettömien byrokraattisten kiemuroiden takia. Sellaisten uhreiksi voivat joutua yhtä lailla terveet, ja kohtelu on siis sama.

On kuitenkin kaksi yhdistelmää, joihin tutkitusti ei olla ihan totuttu: vammaiset ja seksi sekä vammaiset ja alkoholi. Albertinkadun olutkoulussa rikottiin jälkimmäistä tabua, kun kehitysvammaiset joivat kaljaa ja viihtyivät.

Täysi-ikäisillä kehitysvammaisilla on oikeus päihteisiin siinä missä muillakin. Ja miksi ei olisi? Kuka jumala niin on sanonut, että maailma kuuluisi vain terveille?

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat