Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Espoon veneilijät suuttuivat satamasuunnitelmista

Kaupunki
 
Arkkitehtityöhuone Artto Palo Rossi Tikka Oy ja Salla Hoppu
Havainnekuva Finnoon uuden sataman mahdollisesta tekosaaresta.
Havainnekuva Finnoon uuden sataman mahdollisesta tekosaaresta. Kuva: Arkkitehtityöhuone Artto Palo Rossi Tikka Oy ja Salla Hoppu

Espoon veneilijät vaativat kaupunginjohtaja Jukka Mäkelää ottamaan veneilijät mukaan Finnoon eli Suomenojan uuden sataman suunnitteluun. Espoo suunnittelee Finnooseen muun muassa tekosaarta, jolle voisi asuttaa noin 1 400 ihmistä.

Veneilijöiden huolena on, että Finnoon satama-alueen kehittäminen siirtäisi veneiden talvisäilytyksen pois Suomenojalta. Pelkona on myös, että veneiden talvisäilytys siirtyy kokonaan yksityisten venehotelleiden hoiviin.

”Jos kaupungin suunnitelmat toteutuvat, veneen talvisäilytykseen ei ole enää muita vaihtoehtoja kuin kalliin yksityisyrityksen palveluiden ostaminen”, sanoo Säilytä veneilevä Espoo -ryhmän puhemies Ari Mäkinen.

Mäkinen pelkää, että venesäilytyksen yksityistäminen nostaisi venesäilytyksen hinnan kohtuuttoman korkeaksi.

”Maksan nyt veneeni talvisäilytyksestä noin 210 euroa vuodessa. Muutoksen jälkeen kustannus nousisi noin 4 000 euroa vuodessa. Tämä olisi monille veneharrastajille kohtuuttoman suuri muutos”, Mäkinen sanoo.

Mäkinen pitää ongelmallisena myös sitä, että Finnoon uuden sataman suunnitelmissa ei ole riittävästi pysäköintipaikkoja veneilijöille eikä veneiden kunnostamiseen ole osoitettu tilaa.

”Onko nämäkin palvelut ostettava yksityiseltä. Suurimmalla osalla veneilijöistä se veneen huoltaminen on osa koko harrastusta.”

Veneilijäryhmä on lähettänyt kaupunginjohtaja Mäkelälle suunnatun avoimen kirjeen, jossa vaaditaan Espoota ottamaan veneilijät mukaan alueen suunnitteluun. Tähän asti kaupunki ei ole veneilijöiden mielestä ottanut heidän näkemyksiään tosissaan asian yhteydessä.

”Meille on järjestetty aiemmin lähinnä sanelutilaisuuksia. Nyt toivomme, että meidät otetaan aidosti mukaan sataman suunnitteluun”, Mäkinen sanoo.

Arkkitehtityöhuone Artto Palo Rossi Tikka Oy ja Salla Hoppu
Havainnekuva Finnoonsataman mahdollisesta tekosaaresta.
Havainnekuva Finnoonsataman mahdollisesta tekosaaresta.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat