Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hallien jäävuoroissa suositaan jääkiekkoa

Kaupunki
 

Helsingin jäähallien harjoitusvuoroissa suositaan edelleen jääkiekkoa. Helsingin Sanomat vertaili neljän jäähallin jäävuoroja. Vertailuhalleina olivat Paloheinän, Konalan, Hernesaaren sekä Salmisaaren jäähallit.

Jääaikaa annetaan jääkiekolle hieman enemmän kuin taitoluistelulle.

Jääkiekko saa noin 400 tuntia viikossa, kun taas taitoluistelulla on jääaikaa 300 tuntia viikossa. Jääaikaa jakavat ensin keskenään eri lajien edustajat. Tämän jälkeen jääaika jaetaan eri seurojen kesken.

”Taitoluistelijoille on nykyään jääaikaa ihan riittävästi”, toiminnanjohtaja Kirsi Nurmi-Haikonen Helsingin taitoluisteluklubista sanoo. Sen sijaan harjoitusajat ovat hankalia.

Taitoluisteluharjoitukset alkavat useimmissa jäähalleissa arkisin kello kahdelta. Ilta-ajat kello kuudesta tai seitsemästä alkaen on varattu yleensä jääkiekolle.

Parhaimpina harjoitteluaikoina pidetään alkuillan tai illan aikoja, jolloin lasten tai nuorten koulu on jo loppunut ja jolloin vanhemmilla on mahdollisuus kuljettaa lapsia harjoituksiin.

”Kahdelta alkaviin harjoituksiin on täysin mahdotonta koululaisten ehtiä. Ja varsinkin koko joukkueen saaminen kolmeksi samaan jäähalliin on haastavaa”, Nurmi-Haikonen sanoo.

Hänen mukaansa hankalat ajat vaikuttavat lajin harrastajamääriin. ”Tiedän, että osa siirtyy muihin kuntiin siksi, että sieltä löytyy kohtuullisemmat harjoitusajat, jotka sopivat paremmin arjen rytmiin.”

Nuorten jääkiekkoilijoiden on vaikea päästä harjoituksiin julkisilla kulkuneuvoilla, siksi suurin osa jääkiekosta pelataan iltaisin, kertoo jäänkäyttövastaava Jari Riihinen Hifk:sta.

”Jääkiekkoilijoiden olisi hankalaa ehtiä hallille harjoituksiin jo kolmelta iltapäivällä. Lätkäjunnuilla on isot ja painavat kassit, ja niiden kanssa julkisilla kulkeminen olisi hankalaa. Luistelijoilla on kuitenkin vähän pienemmät kassit.”

Jääkiekolla on Helsingissä enemmän harrastajia kuin taitoluistelulla. Jääkiekon lisenssipelaajia on Helsingissä noin 15 000. Taitoluistelijoita Helsingissä on noin 1 900.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat