Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Espoo pyristelee eroon maineestaan nukkumalähiönä – saattaa tarjota vanhoja ostareita taiteilijoille

Kaupunki
 

Espoo haluaa muuttua nukkumalähiöstä eläväksi kulttuurikaupungiksi, jonka asukkaat pääsevät itse luomaan kaupunkikulttuuria ja taidettakin.

Tässä on kiteytettynä lähtökohta Espoon tulevaisuutta viitoittavalle KulttuuriEspoo2030-linjaukselle.

Kaupunginvaltuusto käsittelee tulevaisuuden kulttuurikaupungin tavoitteita maanantaina.

Linjauksissa ei luetella teattereiden, orkestereiden tai festivaalien määrää, vaan kyse on paljon suuremmasta muutoksesta, sanoo Espoon kulttuurijohtaja Susanna Tommila.

”Moni ei tiedä, kuinka rikas kulttuuritarjonta Espoossa on jo nyt”, Tommila sanoo.

Tavoitteena on, että kaupunki tukee ja mahdollistaa väliaikaisia toimijoita ja tapahtumia.

”Ei siitä mitään tule, että ihminen ilmoittaa, että haluaisi järjestää tapahtuman, mutta kaupungin ’virkamies-Kalle’ sitten jarruttelee, että ei sellainen onnistu”, Tommila sanoo.

Linjausten lähtökohtana on ajatus, että Espoossa kulttuurilla ja taiteella tulisi olla näkyvämpi rooli esimerkiksi kaupunkisuunnittelussa, rakentamisessa, oppimisessa, sosiaalipalveluissa ja terveydenhoidossa.

”Esimerkiksi kaupunkisuunnittelun ja rakennusvalvonnan kanssa on jo ruvettu miettimään, miten he voisivat luoda tiloja, jotka mahdollistavat tapahtumat ja kohtaamisen.”

Espoo voisi tehdä rohkeita tilakokeiluja esimerkiksi pop-up-tapahtumien ja mikroyritysten muodossa. Tommilan mukaan kulttuurin käyttöön pitäisi tarjota tiloja entistä joustavammin ja rohkeammin.

”Espoossa on paljon vanhoja ostareita, joiden kohtalosta ei ole vielä tietoa. Niistä voisi hyvin löytyä työhuoneita taiteilijoille tai tiloja startupeille”, Tommila sanoo.

Espoo on suunnitellut joukon toimenpiteitä, joilla Suomen toiseksi suurimmasta kaupungista tulisi tulevaisuuden kulttuurikaupunki.

Esimerkiksi taiteen prosenttiperiaate otetaan käyttöön kaikessa rakentamisessa: uudistus-, korjaus- ja täydennysrakentamisen kustannuksista noin prosentti käytetään taiteen hyödyntämiseen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat