Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

”Turvaton, sekava, ahdistava”– Pasila on väliaikaisten viritysten valtakunta

Kaupunki
 
Pasilassa liikkuvat moittivat alueen liikennettä vaaralliseksi – ”Onnettomuus on vain ajan kysymys”
Pasilassa liikkuvat moittivat alueen liikennettä vaaralliseksi – ”Onnettomuus on vain ajan kysymys”
Pasilan liikennejärjestelyt ovat suurten murrosten keskellä. HSTV jututti alueella liikkuvia ja näyttää, miltä alueella liikkuminen näyttää. Toimittaja: Joonas Laitinen. Kuvaus: Juhani Niiranen & Joonas Laitinen. Editointi: Esa Syväkuru.

Pasila. Turvaton, sekava ja ahdistava. Näillä sanoin kuvaavat monet Keski-Pasilassa usein liikkuvat alueen liikennejärjestelyjä.

Alue on ollut keväästä asti suuren myllerryksen keskellä. Etenkin Pasilankadun käyttäjillä on riittänyt ihmettelemistä, kun katu on levennetty neljän vuoden määräajaksi kumpaankin suuntaan kaksikaistaiseksi. Muutos on syönyt paikoin tilaa kevyen liikenteen käyttäjiltä.

Liikennejärjestelyiden sekavuus ärsytti viikonloppuna monia seudulla paljon liikkuvia.

”Tässä on panostettu liikaa autoilijoiden hyvinvointiin, ei niinkään julkisen tai kevyen liikenteen toimivuuteen”, sanoo Pikku Huopalahdessa asuva Marko Huupponen.

Pyörällä lauantaina liikenteessä olleen Huupposen mielestä liikennejärjestelyt ovat etenkin Pasilansillalta Esterinportille kulkevan liikenteen kannalta ongelmallisia.

”Kaikki menevät tässä vähän ristiin. Siinä on jalankulkijoilla riski joutua pyörän tai auton kolhimaksi. En pidä tätä onnistuneena”, Huupponen sanoo.

Oletko nähnyt tai kuullut, että kyseisessä risteyksessä olisi sattunut vahinkoja?

”En ole huomannut, tai muista niistä lukeneenikaan, mutta valitettavasti, kun tätä katsoo, niin tulee sellainen olo, että on vain ajan kysymys, kun tässä jotain sattuu”, hän vastaa.

Pasilankadun myllerrys johtuu siitä, että alueen valtaväylä Veturitie suljettiin heinäkuussa liikenteeltä.

Veturitie suljettiin Keski-Pasilaan nousevan Tripla-keskuksen rakentamisen takia. Uudelle reitille siirtyvän Veturitien on tarkoitus avautua liikenteelle jälleen vuoden 2019 elokuussa.

Moitteita paikallisilta saa myös Pasilansillan liikenteen ohjaus.

”Ajan tästä päivittäin pyörällä töihin, ja meinaan ajaa joka päivä jonkun yli”, tuhahtaa pyörän kanssa liikkeellä lauantaina ollut Mikko Saarnisto.

Hänen mielestään sillan ongelma on, ettei ole selvästi merkitty, mikä osuus sillasta kuuluu jalankulkijoille ja mikä osa pyöräilijöille. Tietoa toivoo myös Erja Lahdenperä.

”Nyt ihmisten pitäisi osata lukea katuun merkittyjä nuolia. Se on monilla liikaa vaadittu”, Lahdenperä sanoo.

Pahin on kuitenkin jo monien paikallisten mielestä ohi. Erityisen sekavana aikana monet alueella usein liikkuvat muistelevat kulunutta kesää.

”Kesä oli selvästi pahin aika. Tämä oli hurjan näköinen paikka, kun ihmiset ylittelivät tietä miten sattuu”, muistelee Länsi-Pasilassa 30 vuotta asunut Pirjo Laurila.

Kesällä sekavuutta aiheutti etenkin se, että liikennevalot olivat pois käytöstä Veturitien ja Pasilankadun risteyksessä heinäkuun loppuun saakka.

”Kesään verrattuna tämä näyttää jo ihan hyvältä”, sanovat Länsi-Pasilassa asuvat Johanna Hirvonen ja Joonas Taskinen. ”Nyt liikennevalot toimivat, se on jo iso juttu.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat