Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kaksi katuryöstöä sunnuntaina Helsingin Alppiharjussa – poliisi epäilee samoja tekijöitä

Kaupunki
 

Helsingin Alppiharjussa tehtiin sunnuntaina kaksi ryöstöä, joiden takana voi poliisin mukaan olla samat tekijät.

Ryöstöistä ensimmäinen tapahtui poliisille tehdyn rikosilmoituksen mukaan Alppipuistossa lauantain ja sunnuntain välisenä yönä noin kello 3.20. Toisen kerran ryöstäjät iskivät Vaasankatu 17:n kohdalla sunnuntaina kello 21.30:n aikoihin.

Uhrit olivat poliisin mukaan molemmissa tapauksissa parikymppisiä miehiä. Ryöstäjät löivät miehiä ja veivät näiltä lompakot. Alppipuistossa ryöstetty mies loukkaantui lievästi, mutta Vaasankadulla vastaavanlaisen hyökkäyksen kohteeksi joutunut mies on kertonut selvinneensä vammoitta.

”Miesylivoima, fyysistä väkivaltaa ja uhkailua – siinähän ne perinteiset ryöstön ainekset ovatkin koossa”, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Heikki Sandberg.

Tekijöinä oli ollut 3–4 miestä. Poliisi epäilee, että ryöstöt voivat liittyä toisiinsa.

Tietynlaisena ryöstöihin liittyvänä erikoispiirteenä voi pitää sitä, että kummassakin vääriin käsiin päätyneessä lompakossa oli asianomistajien mukaan muutamia satoja euroja rahaa. Ryöstösaalista suurensi Alppipuiston tapauksessa vielä uhrilta viety rannekello.

Epäillyt ryöstäjät ovat poliisin mukaan noin 20-vuotiaita miehiä. Epäillyt puhuvat suomea ja poliisi kuvailee heidän ”muistuttavan ulkonäöltään itäafrikkalaisia”.

”Parempi sanoa näin kuin pelkästään niin, että tekijä on ’mieshenkilö’. Kansallisuutta ei voi kuitenkaan arvailla ulkonäön perusteella”, Sandberg kertoo.

Etsityt miehet olivat pukeutuneet ryöstöjen aikaan tummiin takkeihin ja mustiin housuihin. Yhdellä oli lisäksi yllään punainen huppari, toisella isolla B-kirjaimella varustettu lippalakki.

Poliisi pyytää mahdollisia silminnäkijöitä ilmoittamaan havainnoistaan virka-aikana numeroon 029 547 5323 ja virka-ajan ulkopuolella numeroon 029 541 7915. Vinkkejä voi lähettää myös sähköpostitse osoitteeseen ryosto.helsinki@poliisi.fi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat