Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Turkisliikkeen autoja poltettiin Helsingissä – anarkistit rehvastelevat tuhotyöllä

Kaupunki
 

Helsingin Roihupellossa toimivan turkistukkuliikkeen autoja poltettiin viime viikolla. Tuhotyö tehtiin torstaina, ja iskun tekijäksi itseään väittävä ryhmä on jo julkaissut selonteon tapahtuneesta anarkistisella verkkosivustolla.

Helsingin poliisilaitokselta vahvistettiin maanantaina, että ”pari autoa on poltettu tai niitä on ainakin yritetty sytyttää tuleen”, mutta asiaa ei kommentoida vielä tässä vaiheessa tämän enempää julkisuuteen. Poliisi ei halua kertoa edes sitä, onko ketään otettu kiinni tapaukseen liittyen.

Tuhotyön motiivi on siis toistaiseksi pelkkien arvailujen varassa.

Anarkistien suosimalla Takku.net-sivustolla viime perjantaina julkaistu teksti puhuu sen puolesta, että eläinoikeusaktivistit olisivat autopalojen takana. Julkilausuman ovat allekirjoittaneet ”Grillaavat lehmät”. Viranomaiset eivät ole vahvistaneet, epäilläänkö tällaista ryhmää autojen polttamisesta.

Rikoksen kontolleen ottanut taho kuvailee autojen polttamista muun muassa ”kivaksi tavaksi purkaa vihaa eläinriistoa vastaan”. Tekstissä kannustetaan kiertelemättä muitakin toimimaan vastaavalla tavalla. Myös rikokseen yllyttäminen on laitonta.

Turkistukun toimitusjohtaja ei halunnut kommentoida tapausta HS:lle.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat