Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vantaa hävisi kiistan pellon korottamisesta

Kaupunki
 

Helsingin hallinto-oikeus on kumonnut Vantaan kaupungin ratkaisut Keimolan peltomaan korottamisesta syntyneessä kiistassa.

Hallinto-oikeuden mukaan pellon korottamiseen ei tarvita maankäyttö- ja rakennuslain mukaista suunnittelutarveratkaisua tai rakennuslupaa. Vantaan kaupunki oli edellyttänyt lupahakemusta, koska hanke oli poikkeuksellisen laaja ja vaikutti ympäristöön merkittävästi.

Keimolalainen maanomistaja haki lupaa korottaa 15 hehtaarin suuruista peltoaan 1–3 metrillä. Pelto sijaitsee Vanhan Nurmijärventien varressa.

Pellolle oli määrä ajaa puhtaita maamassoja rakennusyhtiö YIT Rakennus Oy:n työmailta.

Vantaan kaupunkisuunnittelulautakunta hylkäsi maanomistajan hakemuksen viime vuonna.

Kaupunki on omassa lausunnossaan oikeusistuimelle tulkinnut hankkeen uuden maanläjitysalueen perustamiseksi. Maanomistaja taas on perustellut pellon korotusta maanparannushankkeena. Vanha pelto on eroosion vuoksi tiivistynyt, ja salaojien toimivuus on heikko.

Helsingin hallinto-oikeus toteaa, ettei kaupunki ole näyttänyt toteen, mihin sen käsitys maanläjityshankkeesta perustuu.

Maanomistajan suunnitelmissa maata olisi ajettu joko 40 000 tonnia vuodessa kymmenen vuoden ajan, 100 000 tonnia vuodessa viiden vuoden ajan tai 200 000 tonnia vuodessa kolmen vuoden ajan.

Helsingin hallinto-oikeus ei ratkaisussaan kerro, edellyttääkö pellon korottaminen jonkun muun kuin maankäyttö- ja rakennuslain mukaista lupaa.

Maankaatopaikkojen perustamiseen sovelletaan yleensä jätelain ja ympäristönsuojelulain säännöksiä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat