Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Valtio houkuttelee asuntorakentamiseen

Kaupunki
 

Valtio yrittää houkutella suuria asuntosijoittajia, työeläkeyhtiöitä ja rakennuttajia tekemään nykyistä enemmän kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja.

Täkynä on uusi malli, jonka ympäristöministeriön selvitysmies Hannu Rossilahti esitteli maa- ja metsätalousministeri Kimmo Tiilikaiselle (kesk) tiistaina.

Uudessa kymmenen vuoden korkotuen mallissa vuokra-asunnot voisi myydä kymmenen vuoden kuluttua, jos sijoittaa saadun pääoman uusien asuntojen rakennuttamiseen.

Rakennuttajat voisivat ottaa valtiolta korkotukilainaa 80 prosenttia kustannuksista. Jos ne panisivat loput omista pääomistaan tai hankkisivat markkinoilta lainaa, täydentävästä rahoituksesta saisi kuuden prosentin koron.

Rossilahden mukaan sijoittajat ovat olleet varovaisen kiinnostuneita uudesta mallista, josta hallitus aikoo antaa lakiesityksen syksyllä 2016.

Kun valtion tukemia, kohtuuhintaisia uusi asuntoja rakennetaan noin 2 000 vuodessa, tuotanto voisi Rossilahden mukaan kasvaa tuhannella, jopa kolmella.

Nämä uusilla ehdoilla rakennetut asunnot Rossilahti ottaisi osaksi Helsingin seudun ja valtion maankäytön, asumisen ja liikenteen sopimusta.

Uusi malli on joustava niin, että se mahdollistaa myös pienempien rakennuttajien ryhtymistä töihin.

Koska pienillä toimijoilla on vaikeuksia saada lainaa, ne voisivat saada 95 prosenttia hankkeen kuluista valtion korkotukilainana eli enemmän kuin nykyään.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat