Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Oppia nuorten kohtaamiseen

Kaupunki
 
Katarina Sällylä / HS
Helsinki Pride veti ennätysyleisön kesäkuussa 2015.
Helsinki Pride veti ennätysyleisön kesäkuussa 2015. Kuva: Katarina Sällylä / HS

Helsinki pohtii parhaillaan keinoja, joilla sateenkaarinuorilla olisi parempi olla esimerkiksi kouluissa, terveyskeskuksissa ja nuorisotaloilla.

Anna Vuorjoen (vas) ja 44 muun valtuutetun aloite vaatii kaupunkia selvittämään, tarvitsevatko nuorten kanssa töitä tekevät ihmiset lisää koulutusta sateenkaarinuorten kohtaamiseen.

Virastot vastaavat aloitteeseen varovasti kyllä, joskin koulutusta annetaan jo.

Setan nuorisotyön koordinaattori Lotte Heikkinen arvelee, että kaupungin sisällä on isoja alueellisia eroja siinä, millainen sateenkaarinuorten asema on. Hän arvelee, että lisäkoulutus olisi paikallaan esimerkiksi koulupsykologeille ja terveydenhoitajille.

”Helsinki on edelläkävijä, mutta epäasiallista kohtelua on silti”, Heikkinen arvelee.

Hän arvelee, että kaikki viranomaiset eivät vielä esimerkiksi hahmota, miten tuoreet lait tasa-arvosta ja yhdenvertaisuudesta vaatisivat paitsi puuttumaan syrjintään, myös ehkäisemään sitä ennalta.

”Yksi esimerkki on koulukiusaaminen. Tiedämme tapauksia, joissa siihen on sateenkaarinuorten kohdalla lähetty etsimään syytä kiusatusta.”

Tietämättömyys näkyy myös kielessä. Nuorelle esimerkiksi puhutaan vastakkaisesta sukupuolesta niin, että hänen oletetaan olevan siitä kiinnostunut.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat