Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pikaraitiotielle hankesuunnitelma

Kaupunki
 

Jo 1990-luvulta lähtien esillä ollut Raide-Jokeri-hanke nytkähtää vuodenvaihteessa eteenpäin. Silloin valmistuu Helsingin Itäkeskuksen ja Espoon Keilaniemen välille suunnitellun pikaraitiotien hankesuunnitelma.

Pikaraitiovaunujen keskinopeus olisi 25 kilometriä tunnissa. Viiden kilometrin matka taittuisi 12 minuutissa. Nykyisten raitiovaunujen keskinopeus on 14,6 kilometriä tunnissa.

Helsinki ja Espoo ovat päättämässä hankkeen etenemisestä ensi vuonna. Tiukka talouskuri on uhannut viivästyttää Raide-Jokerin rakentamista jälleen useilla vuosilla, mutta Helsingin kaupungin liikennelaitoksen (HKL) johtokunnan mielestä hanketta ei pitäisi enää lykätä. HKL:n johtokunta esitti elokuussa, että liikennelaitoksen vuoteen 2025 ulottuvaa investointiohjelmaa korotettaisiin 110 miljoonalla eurolla, mikä mahdollistaisi hankkeen toteuttamisen vuosina 2020–2022.

Yksityiskohtaisten toteutussuunnitelmien laadinta alkaa siinä tapauksessa, jos Helsinki ja Espoo päättävät ensi vuonna jatkaa Raide-Jokerin valmistelua.

Vuodenvaihteessa valmistuvassa hankesuunnitelmassa määritellään jo muun muassa raitiotien ja pysäkkien sijainti sekä rakentamisen kustannukset.

WSP
Raide-Jokerin havainnekuva Käskynhaltijantieltä Helsingin Oulunkylästä.
Raide-Jokerin havainnekuva Käskynhaltijantieltä Helsingin Oulunkylästä.
WSP
Raide-Jokerin havainnekuva Linnoitustieltä Espoon Leppävaarasta.
Raide-Jokerin havainnekuva Linnoitustieltä Espoon Leppävaarasta.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat