Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Poliisi etsii miehiä, jotka veivät lompakon iäkkäältä naiselta Helsingin rautatieasemalla

Kaupunki
 
Poliisi
Poliisi epäilee lauantaina sattuneesta lompakkovarkaudesta kolmea ulkomaalaista miestä. Poliisi pyytää heidän tunnistamiseensa yleisöltä apua.
Poliisi epäilee lauantaina sattuneesta lompakkovarkaudesta kolmea ulkomaalaista miestä. Poliisi pyytää heidän tunnistamiseensa yleisöltä apua. Kuva: Poliisi

Varkaat veivät iäkkäältä naiselta lompakon Helsingin rautatieasemalla, kertoo Helsingin poliisi.

Nainen oli ollut viime lauantaina ostamassa junalippua rautatieaseman lippuautomaatista. Ilmeisesti samaan aikaan häneltä urkittiin maksukortin tunnusluku.

Nainen oli laittanut lompakon laukkuunsa, mutta huomasi myöhemmin, että se oli kadonnut. Naisen tililtä oli nostettu kaikki rahat.

Poliisi epäilee tekijöiksi kolmea miestä, jotka se on profiloinut ulkomaalaisiksi, ja pyytää yleisöltä vihjeitä heidän liikkeistään ja tunnistamiseen.

Poliisi epäilee kolmikkoa varkaudesta ja maksuvälinepetoksesta.

”Kun kyse on ulkomaisista tekijöistä, he eivät täällä ollessaan tyydy yleensä vain yhteen tekoon”, sanoo rikoskomisario Petri Juvonen Helsingin poliisista.

Juvosen mukaan rautatieasemalla on tapahtunut aiemminkin saman tyyppisiä rikoksia, joissa matkalippua ostavan tunnusluku on urkittu ja rosvot ovat lähteneet seuraamaan uhria. Lompakko on viety myöhemmin harhauttamalla.

Juvosen mukaan viime aikoina yleinen tekotapa on ollut sellainen, että uhri on autettu esimerkiksi raitiovaunuun tai junaan, ja samalla häneltä on viety lompakko.

Useimmiten varkaudet ovat kohdistuneet iäkkäisiin tai myös nuorempiin naisiin.

”Tekijät valitsevat uhrin sen mukaan, ettei vastarinta ole kovin vaarallista, jos teko tulee ilmi. He käyttävät häikäilemättä hyväkseen uhrin ikää ja fyysistä olemusta”, Juvonen sanoo.

Juvonen muistuttaa, että tunnusluku kannattaa aina suojata toisella kädellä ja että varsinkin pikkujouluaikaan kannattaa olla erityisen varovainen.

Poliisille voi soittaa lauantain tapauksesta virka-aikana numeroon 0295 475 568 tai virka-ajan ulkopuolella numeroon 0295 417 915. Vinkkejä voi lähettää myös sähköpostitse osoitteeseen ryosto.helsinki@poliisi.fi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat