Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kansallisteatteri Maunulaan, kaupunginteatteri Jakomäkeen – Helsinki myönsi taideavustuksia kantakaupungin ulkopuolelle

Kaupunki
 

Helsingin kaupungin kulttuuri- ja kirjastolautakunta myönsi tiistaina 10. marraskuuta 376 000 euroa kantakaupungin ulkopuolelle ensi vuonna meneville kulttuuriavustuksille.

Avustukset tehtiin niin sanotun Helsingin mallin mukaan. Toiminnan tavoitteena on kaupungin mukaan tukea keskustan ulkopuolisten kaupunginosien yhteisöllisyyttä, myönteistä kehitystä ja profiloitumista.

Helsingin mallia kokeillaan vuosina 2016–2018 Jakomäen, Kaarelan, Maunulan ja Vuosaaren kaupunginosissa. Kolmivuotiskauden aikana kaupunginosat saavat kulttuurirahaa lähes 1 130 000 euroa.

Rahalla saadaan erilaisia taide-esityksiä ja työpajoja. Helsingin kaupunginteatteri aikoo esimerkiksi luoda Jakomäkeen teatterityöpajoja ja myös esiintyä siellä. Jakomäkeen menee myös Pohjois-Helsingin bändikoulu, joka yrittää yhdessä tehtävällä musikaalilla auttaa syrjäytymisvaarassa olevia nuoria.

Maunulaan jalkautuvat puolestaan Kansallisteatteri ja Mediakulttuuriyhdistys m-cult. Vuosaareen menevät KOM-teatteri, Suomen valokuvataiteen museo ja Klockriketeatern.

Kaarelessa käyvät Uuden tanssin keskus Zodiak, Helsingin taiteilijaseura ja Q-teatteri.

Lisäksi rahaa saivat myös Teatteri Hurjaruuth Ruoholahden ja Jätkäsaareen alueille painottuvaan hankkeeseen sekä Teatterimuseon säätiö, joka tekee taidehankkeen ”kaikenikäisille itähelsinkiläisille, jotka ovat sosiaalisen, taloudellisen tai alueellisen asemansa takia vaarassa jäädä kulttuuripalveluiden ulkopuolelle”.

”Kulttuuri on erinomainen keino nostaa esiin kaupunginosien erityislaatuisuutta. Helsingissä on viime vuosina nähty ennen näkemätön aalto asukaslähtöistä kulttuurista toimeliaisuutta. Nyt sitä kiihdytetään ammattimaisesti toimivien taidelaitosten jalkautumisella”, sanoi kulttuurijohtaja Stuba Nikula kaupungin tiedotteessa.

Eniten Helsingin mallin kulttuurirahaa sai Kaarelan kaupunginosa, yli 97 000 euroa. Sen sijaan asukasta kohden eniten rahaa meni Jakomäkeen, 13,3 euroa jakomäkeläistä kohti. Kaarelassa sama lukema on vuonna 2016 3,6 euroa per asukas.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat