Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Avoimeen dataan perustuva sovellus kerää Helsingin joulutapahtumia menokalenteriksi

Kaupunki
 

Helsingin ydinkeskustan joulunajantapahtumat aiotaan koota yhteen tapahtumakalenteriin, joka hakee sisältönsä muun muassa Visit Helsingin tapahtumakalenterista sekä Helsingin kaupungin avoimesta tapahtumatietokannasta ja yhdistää siihen kaupallisten toimijoiden tapahtumia.

Taustalla on Helsingin keskustan kauppiaiden yhteistyöyhdistys Helsinki City Markkinointi ry, joka julkaisee kalenterinsa maanantaina 16. marraskuuta muun muassa ilmaisessa Eventmore-mobiilisovelluksessa.

”Helsingissä on paljon joulutapahtumia ja liikkeitä, jotka järjestävät tapahtumia. Me keräämme ne yhden teeman alle sovelluksessamme”, sanoo sovelluksen kehittäneen Evenman Oy:n toimitusjohtaja Max Druey.

Sovellus kokoaa kalenteriinsa joukon muitakin tapahtumia, joiden keräämisen mahdollistaa etenkin Helsingin kaupungin eri virastojen avoin data. Tietojen koneellisessa keräämisessä on auttanut Helsingin kaupungin omistama Forum Virium, jonka tehtävänä on kehittää uusia digitaalisia palveluja.

”Konkreettisena esimerkkinä ovat kirjastojen lasten satutunnit. Siinä on myös Tiketin ja Lippupisteen tapahtumat”, sanoo toiminnanjohtaja Riitta Lassander Helsinki City Markkinointi ry:stä.

”Tässä on hienoa, että siinä yhdistyvät maksulliset ja ilmaiset palvelut.”

Kalenteri julkaistaan mobiilisovelluksen lisäksi verkko-osoitteessa helsinginsydamessa.fi sekä Helsingin kaupungin kosketusnäytöllisillä infotauluilla. Eventmore-sovellus on ollut jo käytössä Art goes kapakka -tapahtumassa, Helsinki design weekillä sekä Rakkautta ja anarkiaa -festivaalilla.

Joulunajan tapahtumia kokoavassa Joulu Helsingin sydämessä -tapahtumakoosteessa on mukana kolmekymmentä Helsingin ydinkeskustan toimijaa, mukaan lukien kauppakeskukset Forum ja Kamppi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat