Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Remontti sulkee Vantaan Pyhän Laurin kirkon ensi syksynä

Kaupunki
 
Juhani Niiranen / HS
Vantaan Pyhän Laurin kirkon remontti jatkuu kirkkosalissa.
Vantaan Pyhän Laurin kirkon remontti jatkuu kirkkosalissa. Kuva: Juhani Niiranen / HS

Vantaan keskiaikaisen kivikirkon mittava peruskorjausurakka jatkuu ensi vuonna alttari- ja kuorialueen kunnostuksella.

Alttarin ympärillä olevan kuorialueen lattia on nyt ylempänä kuin muun kirkkosalin lattia, mikä aiheuttaa hankaluuksia liikuntaesteisille. Ratkaisuna on kaksi betonielementeistä tehtyä luiskaa, jotka voidaan tarvittaessa myös poistaa.

Museovirasto on hyväksynyt muutostyöt.

Remontin vuoksi kirkko menee ensi syyskuussa kiinni kahdeksi kuukaudeksi. Korjaustöiden hinta-arvio on 300 000 euroa. Vantaan seurakuntien kirkkoneuvosto hyväksyi suunnitelmat omalta osaltaan keskiviikkona.

Pyhän Laurin kirkko on suosittu konserttipaikka, mutta kuorin ahtaus on rajoittanut musiikkiesitysten toteutusta. Kuorista poistetaan remontin yhteydessä toisen puolen penkit. Myös kirkkosalista pääkäytävän molemmilta puolilta karsitaan etummainen penkkirivi. Tämä tuo lisää tilaa pyörätuolin käyttäjille.

Pyhän Laurin kirkossa on tänä vuonna korjattu ullakon lämmöneristystä ja uusittu sähköistystä. Urkuja korjataan parhaillaan. Sakastin remonttiurakka alkaa tammikuussa.

Korjaustyöt jatkuvat vielä vuonna 2017. Seurakuntayhtymä arvioi, että 1400-luvulla rakennetun kirkon remontti maksaa yhteensä kolme miljoonaa euroa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat