Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Liikenneonnettomuudet vähenivät Espoossa – onnettomuuksia selvästi vähemmän kuin maassa keskimäärin

Kaupunki
 
Antto Varilo
Koivu-Mankkaan tietä remontoidaan parhaillaan. Samalla kohennetaan tulevan Urheilupuiston metroaseman seudun liikenneturvallisuutta.
Koivu-Mankkaan tietä remontoidaan parhaillaan. Samalla kohennetaan tulevan Urheilupuiston metroaseman seudun liikenneturvallisuutta. Kuva: Antto Varilo

Espoon liikenneturvallisuus kohentui vuonna 2014 edellisvuodesta, ainakin tilastojen perusteella. Espoossa tapahtui 2014 yhteensä 483 liikenneonnettomuutta. Edellisvuonna onnettomuuksia sattui 560.

Tiedot selviävät viime vuoden liikenneturvallisuusraportista.

Espoossa tapahtuukin asukaslukuun suhteutettuna selvästi vähemmän onnettomuuksia kuin Suomessa keskimäärin. Tämä johtuu siitä, että koska Espoo on rakennettu pystymetsään, on myös tilaa kaavoittaa toimivia liikenneratkaisuja, toteaa Espoon teknisen keskuksen liikenneturvallisuusvastaava Tuomo Saarinen.

”Meillä on hyvät ja modernit liikenteen rakenteet. On siltoja, alikulkuja, korotettuja suojateitä ja eritasoliittymiä”, Saarinen toteaa Espoon lähettämässä tiedotteessa.

Viime vuonna eniten onnettomuuksia tapahtui Kanta-Leppävaarassa ja toiseksi eniten Kanta-Tapiolassa.

Kaikista viime vuoden onnettomuuksista 45 tapahtui maanteillä ja 53 katuverkossa.

Onnettomuuksissa loukkaantui tai kuoli yhteensä 130 ihmistä, mikä on 10 prosenttia vähemmän kuin edellisenä vuonna. Myös pyöräilijöiden ja jalankulkijoiden onnettomuudet vähentyivät.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat