Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uteliaat mutkistavat julkkisten asuntokauppoja

Uteliaat mutkistavat julkkisten asuntokauppoja. Välittäjät seulovat tosiostajia muun muassa maksukykyä selvittelemällä.

Kaupunki
 

Fanit ja julkkisvahdit ympäri maailmaa kohahtivat viime viikolla, kun kiinteistövälittäjä julkaisi myynti-ilmoituksen muusikko Ville Valon kodista.

Valon nimeä mainitsemattakin Munkkiniemen kartanon entisestä viljasiilosta tuli hetkeksi kenties maailman puhutuin siilo.

C. L. Engelin suunnittelemaa tornia myy kiinteistövälitysliike Crape.

Miten tunnettu nimi vetää asuntokaupoilla, toimitusjohtaja Alexander Wilhelmsson?

”Olemme sopineet myyjän kanssa tiukasti, että emme anna tästä aiheesta haastatteluja. Me välitämme kohdetta, viihdepuolen hoitavat muut.”

Onko tornista ollut jo näyttöjä?

”Ei ole, eikä varmaan tulekaan. Ville Valosta kiinnostuneita on niin paljon, että näyttöön tulisi varmaan bussilasteittain katsojia.”

Helpottuuko vai vaikeutuuko myyntityö, kun myytävään asuntoon linkittyy julkisuuden henkilö?

”Siinä mielessä vaikeutuu, että ostajan potentiaali täytyy selvittää tavallista tarkemmin. Joskus on vasta paikan päällä käynyt ilmi, ettei asiakas ole oikeasti ostoaikeissa. Tämä teettää välittäjälle turhaa työtä, mutta kaupallisessa mielessä omistajalla ei ole merkitystä. ”

”Kun julkistimme Valon tornin, niin nettisivumme kaatuivat viidessätoista minuutissa. Asunnosta on tullut myös sähköposteja, joista selvästi näkee, että halutaan vain tulla katsomaan.”

Vaatii aikamoista pokkaa tilata yksityisnäyttö silkasta uteliaisuudesta. Mistä tunnistaa sen oikean ostajan?

”On pakko kysyä aika suoraan. Netin kautta pystyy hankkimaan tietoja siitä, onko jollakin edes mahdollisuutta ostaa tuon hintaluokan kohdetta. Yleensä asia selviää kysymällä, koska harva kuitenkaan uskaltaa valehdella suoraan.”

Valon torni Munkkiniemessä tuli myyntiin viime viikon loppupuolella. Miten paljon se on herättänyt huomiota?

”Olemme saaneet kymmeniä yhteydenottoja, ja kyllä siellä joukossa on jokunen oikea ostajaehdokaskin. Facebookin kautta myynti-ilmoitus levisi hyvin nopeasti ympäri maailmaa.”

Tarkennus kello 8.45: Toimitusjohtaja Alexander Wilhelmsson kommentoi julkisuuden henkilöiden asuntokauppoja yleisellä tasolla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat