Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Supercelliltä Helsingille 60 miljoonan veropotti – enemmän kuin miltään yritykseltä 2000-luvulla

Kaupunki
 
Supercell jahtaa edelleen seuraavaa hittipeliä
Supercell jahtaa edelleen seuraavaa hittipeliä
Peliyritys Supercell ei ole julkaissut maailmanlaajuisesti uutta peliä puoleentoista vuoteen. Toimitusjohtaja Ilkka Paananen kertoo, kuinka yritys on päätynyt lopettamaan kaksi kehitteillä ollutta peliä.

Peliyhtiö Supercell on noussut Helsingin selvästi suurimmaksi veronmaksajayritykseksi. Supercellin verovuonna 2014 maksamista yhteisöveroista päätyy Helsingin kassaan lähes 62 miljoonaa euroa. Tämä vastaa viidennestä Helsingin vuonna 2014 saamista yhteisöverotuotoista.

Supercelliltä tuleva veropotti on Helsingissä poikkeuksellisen suuri. Yksikään yritys ei ole 2000-luvulla maksanut Helsingille yhden vuoden aikana yhtä paljon veroa. Aiemmin kärkipaikkaa piti Nokia, jolta Helsinki sai verovuonna 2007 noin 34 miljoonaa euroa.

”Ainakin viimeisen kymmenen vuoden sisällä tuo on ylivoimaisesti korkein luku. Se saattaa olla jopa kaikkien aikojen suurin”, sanoo Helsingin talous- ja suunnitteluosaston johtava suunnittelija Ari Hietamäki.

Helsingin palveluiden kannalta 62 miljoonaa euroa on todella suuri raha. Sillä järjestäisi esimerkiksi vuodessa päivähoidon yli 5 300 helsinkiläislapselle tai peruskoulutuksen yli 6 700 lapselle.

Supercell maksoi viime vuonna Helsingille yksinään lähes yhtä paljon veroa kuin pankkikonsernijätit Nordea ja OP-Ryhmä.

Tämä on sikäli mielenkiintoista, että OP-Ryhmä ja Nordea-konserni ovat olleet pitkään Helsingin parhaimpia yritysveronmaksajia.

Startup-yrityksenä vuonna 2010 aloittaneen Supercellin menestys on kiinnostavaa myös torstaina päättyneen kasvuyritystapahtuman, Slushin näkökulmasta. Slush on saanut mediassa paljon suitsutusta, mutta monia tapahtuma myös ärsyttää. Muun muassa Kansan uutiset pohti keskiviikkona, mistä Slushia kohtaan kumpuava viha syntyy.

Noin 150 henkilöä Helsingissä ja Suomessa työllistävä Supercell on oiva osoitus siitä, että pieni määrä ihmisiä voi tehdä yhtä suuria tai suurempia voittoja kuin tuhansia työllistävät perinteiset suuryritykset. Viime vuonna peliyhtiön verotettava tulos oli noin 870 miljoonaa. Se maksoi siitä veroa noin 174 miljoonaa euroa.

”Helsinki ja valtio saavat olla kiitollisia tästä peliteollisuuden hyvästä kehityksestä”, Hietamäki sanoo.

HS selvitti Helsingin suurimmat yritysveronmaksajat verottajan vuotta 2014 koskevien tietojen perusteella. Kunnat saivat yritysten vuonna 2014 maksamista yhteisöveroista 35,56 prosentin osuuden. Esimerkiksi Supercellin maksamien verojen kohdalla tämä tarkoittaa noin 62 miljoonaa.

Kaikkien kuntien saama osuus jakautuu tarkemmin eri kaupunkeihin sen mukaan, kuinka paljon yrityksellä on työntekijöitä eri kunnissa. Esimerkiksi Supercellin tapauksessa yhteisöveron kuntaosuus jakautuu kokonaan Helsinkiin, sillä yrityksen Suomessa työskentelevä henkilökunta työskentelee Helsingissä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat