Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lihakeitto muutti oudosti hajuaan espoolaiskoulussa – laboratorio­tutkimukset käynnissä

Kaupunki
 
Tuomas Selänne
Juvanpuiston koulu.
Juvanpuiston koulu. Kuva: Tuomas Selänne

Pilaantuneeksi epäiltyä, Espoon Juvanpuiston koulun oppilaille tarjoiltua lihakeittoa tutkitaan laboratoriossa. Ruokalan henkilökunta havaitsi torstaina, että yhden tarjoiluastian ruoka haisi omituiselta.

Kouluruoan Espoossa toimittavan Espoo Catering -liikelaitoksen toimitusjohtaja Minna Ahola kertoi HS:lle perjantaina, että lihakeitosta otettujen näytteiden tutkiminen on vielä kesken, joten hajun syykin on edelleen mysteeri. Tulokset valmistunevat ensi viikon puolivälissä.

Aholan mukaan vain yhden tarjoiluastian keitto oli haissut normaalista poikkeavalta. Entistä erikoisemmaksi tapauksen tekee se, että keitto alkoi haista vasta sen jälkeen, kun se oli ollut jonkin aikaa tarjoilulinjastossa. Ruokalan henkilökunta ei ainakaan havainnut mitään laatuongelmia, vaikka keittoa haistamisen lisäksi myös maistettiin ennen kuin lapset pääsivät kauhomaan sitä lautasilleen.

”Ruokaa ei viedä koskaan tarjolle ennen kuin henkilökunta on maistanut sitä”, Ahola kertoo.

Pian henkilökunta kuitenkin havaitsi, ettei lihakeitto tuoksunutkaan enää normaalilta. Osa oppilaista oli tässä vaiheessa jo ehtinyt syödä.

”Se oli hapan haju”, Ahola sanoo.

Epäilyttävä ruoka poistettiin Aholan mukaan heti linjastosta. Muissa espoolaiskouluissa tai edes Juvanpuiston koulun muissa keittoerissä ei havaittu outoa hajua.

Koulusta lähetettiin torstaina oppilaiden vanhemmille viesti, jossa pyydetään seuraamaan lapsen vointia ja raportoimaan mahdollisista ruokamyrkytys- tai muista oireista.

Juvanpuiston koulun rehtori Ossi Airaskorpi kertoo, että kaikkiaan neljä luokkaa ehti syödä mahdollisesti pilaantunutta keittoa. Koululle ei ollut perjantai-iltapäivään mennessä tullut ainuttakaan ilmoitusta sairaustapauksista, joiden syyksi epäiltäisiin koulussa tarjoiltua ruokaa.

”Vatsatautia on ollut kyllä muuten liikkeellä viime aikoina”, Airaskorpi kertoo.

Espoon Niipperissä sijaitsevassa Juvanpuiston koulussa opetetaan vuosiluokkia 1.–9.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat