Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Harvinainen yhteismarssi Helsingissä – ”Vastakkainasettelu on yksittäisten joukkojen luoma harha”

Kaupunki
 
Uskonnot marssivat yhdessä rauhaa
Uskonnot marssivat yhdessä rauhaa
Olemme kaikki ihmiset samanlaisia. Sitä mieltä oltiin useiden eri uskontokuntien järjestämällä rauhan ja toivon marssilla Helsingissä 15. marraskuuta, joka järjestettiin Pariisin terrori-iskujen vuoksi. "Meidän pitää entistä enemmän yhdistyä ja auttaa toisiamme", sanoo Inari Fernández. Toimittaja: Heidi Lämsä HS, kuvaus ja editointi: Terhi Liimu HS.

”Minä itkisin taas tätä maailmaa, itkisin jos vain osaisin”, laulaa Tommi Kalenius Helsingin tuomiokirkon ylätasanteella.

Lauluesitys kuultiin eri uskontokuntien yhteisen rauhan ja toivon marssin aluksi sunnuntaina noin kello 13. Tilaisuus kutsuttiin koolle alle vuorokaudessa. Pontimena oli Pariisin perjantai-illan terrori-iskujen sarja ja niiden herättämä epätoivo.

Kirkon ylätasanteella eri uskontokuntien ja toimijoiden edustajat pitivät puheita, joiden pääsanoma oli toive saada maailma turvallisemmaksi kaikille asua.

”Vastakkainasettelu on yksittäisten joukkojen luoma harha, ei uskontojen välinen”, sanoi puheessaan Juha Rintamäki, joka on Helsingin yhteisen kirkkoneuvoston puheenjohtaja ja Lauttasaaren kirkkoherra.

Tapahtumaan osallistui arvion mukaan reilusti yli 300 ihmistä. Rintamäen mukaan läsnä oli ainakin 11:n eri uskonnon edustajia.

”Vastataan pahaan hyvällä, ei suostuta alistumaan pelkoon, mitä terroristit haluavat”, Rintamäki puhui.

Puheiden jälkeen uskonnollisten yhteisöjen johtajat ja edustajat johtivat kulkueen tuomiokirkon portailta alas kohti Kaivopuistoa ja Ranskan suurlähetystöä.

Joillakin kulkueeseen osallistuneilla oli mukanaan punaisia neilikoita, joillakin kynttilöitä. Niitä laskettiin suurlähetystön pihalle aiemmin sinne tuotujen kukkien ja kynttilöiden viereen. Lähetystön Ranskan lippu oli laskettuna puolitankoon. Kulkueen osallistujat viettivät lyhyen hiljaisen hetken.

Sen jälkeen uskontokuntien edustajat siirtyivät sisälle lähetystöön yhdessä. Kulkue hajaantui vähitellen, kukin omiin suuntiinsa.

Marssille osallistui jäseniä muun muassa Helsingin evankelis-luterilaisista seurakunnista, sunni- ja shiiamuslimiyhteisöistä, juutalaisesta seurakunnasta, ortodoksisesta ja katolisesta kirkosta sekä hindu- ja buddhalaisyhteisöistä.

Uskonnollisten yhteisöjen johtajat halusivat osoittaa mieltä terrorismia vastaan. Tarkoituksena on myös näyttää esimerkkiä siinä, miten vieraan pelko voi muuttua ystävyydeksi.

Mika Ranta / HS
Tapahtumaan osallistui arvion mukaan reilusti yli 300 ihmistä.
Tapahtumaan osallistui arvion mukaan reilusti yli 300 ihmistä.
"Pelkään itseni ja muiden muslimien puolesta"
"Pelkään itseni ja muiden muslimien puolesta"
Muslimiksi noin 15 vuotta sitten kääntynyt Jenni Issukka kertoo, miksei hänen mielestään islamilla ollut mitään tekemistä järkyttävien Pariisin terrori-iskujen kanssa. Toimittaja: Heidi Lämsä HS, kuvaus ja editointi: Terhi Liimu HS.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat