Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsinki uhkaa risteilijöitä: Likavedet maihin tai lasku perään

Kaupunki
 
Costa Luminosan kapteeni, mitä aluksen jätevesille tehdään?
Costa Luminosan kapteeni, mitä aluksen jätevesille tehdään?
Costa Luminosan kapteeni Massimo Pennisi kieltäytyi vastaamasta, mitä risteilyaluksen 3000 matkustajan käymäläjätteille nykyisin tehdään. Tuoreen ruotsalaisdokumentin mukaan alus laski vielä viime kesänä valtaosan käymälä- ja talousvesistään suoraan Itämereen.

Helsinkiin tulevien risteilylaivojen kipparit joutuvat ensi kesästä alkaen valinnan eteen: joko pumppaat jätevetesi talteen tai maksat.

Helsingin Satama on vuodesta 2008 antanut risteilijöiden pumpata jätevetensä kaupungin viemäriverkkoon ilman eri maksua. Aivan kaikki eivät kuitenkaan ole tyhjentäneet jätevesitankkejaan Helsinkiin edes ilmaiseksi ja on epäilty, että ainakin osa näistä lorauttaa päästönsä Itämereen.

Helsinki uhkaa näitä haluttomia nyt korotetulla jätehuoltomaksulla. Sitä peritään vuoden alusta jokaiselta laivalta, joka ei jätä jätevesiään Helsinkiin.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Kauppalehti.

Viime kesänä laivojen jätevesipäästöistä mereen syntyi kohu, kun televisiossa esitettiin ruotsalainen dokumentti italialaisen Costa Luminosa -laivan päästöistä. Helsingin Sanomat vieraili laivalla elokuussa.

Helsingin Sataman mukaan noin 80 prosenttia Helsingissä käyvistä risteilyaluksista jätti viime kesänä likavesiään viemäriverkkoon ja edelleen puhdistettaviksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat