Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsinki toivoo koulun tuovan itään yrityksiä

Kaupunki
 
Arkkitehtitoimisto Lehto Peltonen Valkama Oy / Helsingin kiinteistöviraston tilakeskus
Kampusrakennuksen havainnekuvassa näkyy miltä rakennus voisi näyttää lounaasta päin kuvattuna.
Kampusrakennuksen havainnekuvassa näkyy miltä rakennus voisi näyttää lounaasta päin kuvattuna. Kuva: Arkkitehtitoimisto Lehto Peltonen Valkama Oy / Helsingin kiinteistöviraston tilakeskus

Myllypuroon rakennettavan Metropolia-ammattikorkeakoulun rakennustyöt alkoivat moottorisahan pärinällä perjantaina. Metsurit raivasivat järeitä puita Myllypuron metroaseman eteläpuolella koulukampuksen tieltä.

Koulun on tarkoitus ottaa suojiinsa 6 000 opiskelijaa ja 500 työntekijää muutaman vuoden kuluttua.

Helsingin kaupunginjohto toivoo, että kampus virkistäisi Itä-Helsingin yrityselämää.

Helsinkiä on arvosteltu siitä, että itäisiin lähiöihin on annettu kasautua keskimääräistä enemmän työttömiä, maahanmuuttajia ja alemman koulutustason saavuttaneita kaupunkilaisia kuin muualle Helsinkiin.

Uuden ammattikorkeakoulun odotetaan tekevän yhteistyötä Itä-Helsingin yritysten kanssa.

Helsingillä on positiivisia kokemuksia korkeakoulujen piristävästä vaikutuksesta. Esimerkiksi Viikin yliopistokampus on houkutellut ympärilleen yrityksiä. Myllypurossa yrityksille on tarjolla tontteja metroaseman pohjoispuolelta.

Myllypuron kampukselle siirtyvät Metropolian sosiaali- ja terveysala, rakennusala ja korkeakoulun johto. Lähialueen asukkaat voivat käyttää kampuksen kirjastoa ja hyvinvointipalveluita.

Varsinainen rakennustyö alkaa louhinnalla heti vuoden vaihteen jälkeen. Rakennusurakka on vaikea, koska talo sijoittuu metroraiteiden ylle. Kampuksen ensimmäisen osan kaavaillaan valmistuvan vuonna 2018, ja lopputilojen seuraavana vuonna. Urakka maksaa 165 miljoonaa euroa.

Uusi kampus tuo rakentamista myös Myllypuron Yläkiventien varteen. Yläkiventielle on tulossa kahdeksan uutta kerrostaloa. Taloihin tulee asuntoja 350–500 asukkaalle. Suuri osa asunnoista on varattu opiskelija-asunnoiksi.

Metropolia-ammattikorkeakoulu
Metropolia-ammattikorkeakoulun rakennustyöt aloitettiin tontinraivauksella.
Metropolia-ammattikorkeakoulun rakennustyöt aloitettiin tontinraivauksella.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat