Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Espoon päättäjät siunasivat kesäkuussa Metro-areenan yhteistyön, eivät 250 000 euron tukea

Kaupunki
 
Markku Ulander / Lehtikuva
Espoon kaupunki rahoitti kesällä 250000 eurolla Metro-areenaa pyörittävää Esar Oy:tä, vaikka se oli talousvaikeuksissa.
Espoon kaupunki rahoitti kesällä 250000 eurolla Metro-areenaa pyörittävää Esar Oy:tä, vaikka se oli talousvaikeuksissa. Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva

Euromääräisiä summia ei kirjattu pöytäkirjaan, jossa Espoon kaupungin päättäjät valtuuttivat kaupunginjohtaja Jukka Mäkelän laatimaan yhteistyösopimuksen Metro-areenaa pyörittävän Espoo Areenat Esar Oy:n kanssa.

HS kertoi lauantaina, että Espoon kaupunki rahoitti kesällä 250 000 eurolla Esar Oy:tä, vaikka se oli talousvaikeuksissa. Viime viikolla ilmeni, että Esar on hakeutunut yrityssaneeraukseen.

Kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaosto hyväksyi yhteistyön, rahasummasta puolestaan päätti kaupunginjohtaja, joka tiesi yrityksen talousvaikeuksista.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Markus Torkki kertoo jaoston saaneen maanantaina kaupunginjohtajalta selostuksen Metro Areenan tilanteesta. Mitään varsinaisesti uutta selostuksessa ei ilmennyt. Torkin mukaan jaosto kävi aiheesta kuitenkin perusteellisen keskustelun.

Torkin mukaan huomio keskustelussa kiinnittyi esimerkiksi siihen, minkälaisesta yhteistyöstä Esarin jaosto itse asiassa päätti kesäkuussa.

”Kävi ilmi, että kaikille ei ollut aivan selvää, mistä päätettiin”, Torkki sanoo.

Pöytäkirjan mukaan jaosto kehotti 1. kesäkuuta kaupunginjohtajaa ”neuvottelemaan ja laatimaan aiesopimuksen yhteistyöstä Espoon kaupungin, Espoon Areenat Oy:n ja Tapiola Monitoimiareena Oy:n kesken tilojen käytön, tapahtumien, tapahtumamarkkinoinnin ja markkinoinnin osalta, ja raportoimaan asiasta kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaostolle”.

Torkki huomauttaa, että tuolloin päätökseen ei esimerkiksi ole kirjattu euromääriä.

Hänen mukaansa tapahtuneesta pitääkin ottaa opiksi yleisemminkin: jaoston pitäisi tarkemmin pystyä linjaamaan, minkälaiset päätökset se haluaa pitää omassa päätösvallassaan.

Päättäjät seuraavat Esarin tilannetta ja jaosto käsittelee asiaa seuraavan kerran kokouksessaan joulukuussa, Torkki kertoo.

Torkin mukaan Espoo odottelee nyt rauhassa tietoa siitä, pääseekö Esar yrityssaneeraukseen.

”Ainakaan juuri nyt yhteistyösopimusta ei ole tarvetta lähteä irtisanomaan”, Torkki toteaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat