Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Espoo kiirehtii vihdoin teatteripäätöstä

Kaupunki
 
Mika Ranta
Espoo haluaa, että teatterin ansiosta Kulttuurikeskuksen yhteyteen muodostuu vetovoimainen ja monipuolinen kulttuurin tapahtumakeskus.
Espoo haluaa, että teatterin ansiosta Kulttuurikeskuksen yhteyteen muodostuu vetovoimainen ja monipuolinen kulttuurin tapahtumakeskus. Kuva: Mika Ranta

Espoo alkaa kiirehtiä teatteritilojen saamiseksi Tapiolaan – vihdoin.

Uusia tiloja tarvitaan, kun kaupunginteatterin nykyisten tilojen vuokrasopimus Revontulihallissa Länsiväylän varrella päättyy vuonna 2020.

Kaupunginteatteria soviteltiin noin kymmenen vuoden ajan Merituulentien eteläpuolelle, Vesiputoustalon edustalle, jossa teatteritalolle oli tonttikin varattuna. Sopivia yhteistyökumppaneita ei kuitenkaan ole löytynyt, eikä kaupungilla ole halua investoida teatterin, kongressihotellin sekä messu- ja tapahtumakeskuksen yhdistelmään.

Nyt Espoo sovittelee tiloja kulttuurikeskuksen yhteyteen. Tämäkään suunnitelma ei ole uusi, vaan tätäkin mahdollisuutta väläyteltiin jo viime vuosikymmenen vaihteessa.

Maanantaina kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaosto päätti, että tilojen sijoittamista kulttuurikeskuksen yhteyteen selvitetään viipymättä. Käytännössä tämä tarkoittaa, että erilaisten toteutusvaihtoehtojen toiminnallisen ja taloudellisen vertailun pitää olla jaoston käsiteltävänä viimeistään ensi kesäkuussa.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Markus Torkki (kok) myöntää, että päätös teatteritiloista oli määrä tehdä päätös jo tämän vuoden puolella, mutta siihen ei ehditä.

”Mutta on minun vastuullani varmistaa, ettei 10 vuotta venyisi 15 tai 20 vuodeksi”, Torkki sanoo.

Teatterin rakentamista kulttuurikeskuksen yhteyteen tukee ajatus, että ”Kulttuuriaukiosta muodostuisi vetovoimainen ja monipuolinen kulttuurin tapahtumakeskus ja kaupunkilaisten olohuone”, Espoo toteaa tiedotteessaan.

Vesa Oja
Espoon kaupunginteatteri toimii pääasiassa Revontulihallissa, Länsiväylän varrella. Kuva on vuodelta 2012.
Espoon kaupunginteatteri toimii pääasiassa Revontulihallissa, Länsiväylän varrella. Kuva on vuodelta 2012.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat