Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Raitiovaunuihin lisää vauhtia Helsingissä

Kaupunki
 
Helsingin Sanomat
Janne Järvinen / HS
Raitiovaunujen keskinopeudet ovat Helsingissä nykyään vain alle 15 kilometriä tunnissa.
Raitiovaunujen keskinopeudet ovat Helsingissä nykyään vain alle 15 kilometriä tunnissa. Kuva: Janne Järvinen / HS

Kaisu Moilanen HS

Raitiovaunuihin halutaan lisää nopeutta. Helsingin kaupunki haluaa nostaa raitiovaunujen keskinopeutta 17 kilometriin tunnissa. Tällä hetkellä raitiovaunut kulkevat 14,6 kilometrin keskivauhtia. Helsingin kaupungin raitiovaunujen koskevat tavoitteet määritellään ratikkaprojektissa, mikä oli maanantaina Helsingin kaupunginhallituksen käsiteltävänä.

Raitiovaunujen halutaan tulevaisuudessa pysähtyvän ainoastaan pysäkeillä. Kaupungin tavoitteena on siis se, että raitiovaunut eivät jäisi lainkaan seisomaan liikennevaloihin tai risteysalueille, sillä suurin osa pysähdyksistä johtuu liikennevaloista. Nykyisin etuisuudet eivät toimi, sillä etuisuuksia pyytäviä busseja ja raitiovaunuja on niin paljon.

Lisäksi ratikat joutuvat pysähtymään myös muun liikenteen tukkiessa raiteet. Tavoitteena onkin, että raitiovaunut saisivat riittävän leveät kaistat, jotta niiden kulku on mahdollisimman esteetöntä sekä yhä parempi etuisuuksia risteyksissä ja liikennevaloissa.

Nopeampi raitiovaunuliikenne säästäisi kaupungin laskelmien mukaan rahaa viisi miljoonaa euroa vuodessa, mikä on 10 prosenttia verkon liikennöintikustannuksista nykyisellään ja vastaa yhden uuden raitiovaunulinjan perustamisen kustannuksia.

Oikaisu 16.11.2015 kello 18.45: Jutussa puhuttiin raitiovaunujen nopeuksista, kun tarkoitettiin keskinopeuksia. Virhe on korjattu tekstiin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat