Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Porvoolaispoliisi pelasti nyrkkeilijän hengen kymmenen vuotta sitten – sai mitalin tänään

Kaupunki
 
Saarinen Heidi POL
Poliisipäällikkö Kari Rantala palkitsi vanhempi konstaapeli Sabina Holstin maanantaina.
Poliisipäällikkö Kari Rantala palkitsi vanhempi konstaapeli Sabina Holstin maanantaina. Kuva: Saarinen Heidi POL

Porvoon poliisiaseman vanhempi konstaapeli Sabina Holst sai maanantaina Itä-Uudenmaan poliisipäälliköltä mitalin kymmenen vuoden takaisesta elvytystapauksesta.

Holst oli syyskuussa 2005 nyrkkeilemässä Porvoon Ånäsin hallissa, kun erään toisen nyrkkeilijän sydän pysähtyi ja hän kaatui tatamille.

Holst aloitti miehen elvyttämisen ja ylläpiti siten hänen elintoimintojaan yli 20 minuutin ajan siihen asti, kun ambulanssi saapui paikalle. Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen mukaan Holstin kymmenen vuoden takaisen toiminnan ansiosta mies on yhä elossa ja voi hyvin.

Poliisilaitoksen mukaan Holst osoitti toiminnallaan poikkeuksellista rohkeutta, pyyteetöntä auttamishalua ja poliisikoulutuksen kautta saatua ammattitaitoa.

Holst sai toiminnastaan Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta ensimmäisen poliisipäällikön mitalin. Se voidaan myöntää poliisipäällikön harkinnan mukaan yksityishenkilölle tai virkamiehelle ansiokkaasta toiminnasta.

Itä-Uudenmaan poliisipäällikkö Kari Rantala ei osaa sanoa, miksi Holstia ei ole palkittu kymmenen vuoden takaisesta teosta aiemmin.

”En osaa sanoa, onko asia mennyt silloin vaan ohi. Hänen tekonsa nousi nyt esiin, kun pohdittiin, kuka ansaitsisi tämän mitalin”, Rantala sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat