Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsinki helpottaa sisarusten pääsyä samaan kouluun

Kaupunki
 
Markus Jokela / HS
Lehtisen perheen lapset olivat aiemmin tänä vuonna joutua eri kouluihin Suutarilassa. Kuvassa tytär Emmi ja äiti Saara Lehtinen.
Lehtisen perheen lapset olivat aiemmin tänä vuonna joutua eri kouluihin Suutarilassa. Kuvassa tytär Emmi ja äiti Saara Lehtinen. Kuva: Markus Jokela / HS

Helsinki helpottaa hiukan sisarusten pääsyä samaan kouluun silloin, kun isosisaruksen koulu ei ole enää perheen lähikoulu.

Opetuslautakunnan suomenkielinen jaosto päättää tiistaina enimmäisoppilasmääristä 1. ja 7. luokille kahdeksi seuraavaksi lukuvuodeksi. Samalla ehdotetaan, että kahdessa koulussa eli Paloheinän ja Suutarilan ala-asteilla oppilasmäärän muuttamiseen myöhemmin riittäisi virastopäällikön päätös, jos sisarukset uhkaavat joutua eri kouluihin. Molemmilla alueilla mietitään uusiksi rajoja, joiden mukaan lapsen lähikoulu määräytyy.

”Tässä yritetään toimia perheiden näkökulmasta joustavammin”, selventää opetustoimen johtaja .

Muihin Helsingin kouluihin ei ole vastaavaa helpotusta luvassa, kerran päätetyn oppilasmäärän muuttamiseen tarvitaan lautakunnan käsittely. Oppilasmääriä on kuitenkin käyty aiempaa tarkemmin läpi rehtorien kanssa etukäteen.

Jokainen lapsi saa Helsingissä paikan lähikoulustaan. Enimmäisoppilasmäärä vaikuttaa sen sijaan niihin lapsiin, jotka haluavat muualle kuin lähikouluun. Jos kouluun on tulijoita enemmän kuin vapaita paikkoja, kauempaa tulleiden lasten pääsyyn luokalle vaikuttavat järjestyksessä sisaruus, koulupolun jatkuminen mahdollisimman yhtenäisenä esimerkiksi esikoulusta peruskouluun ja koulumatkan pituus.

Lautakunta päätti oppilasmääristä ensimmäistä kertaa vuosi sitten. Silloin päätöstä jouduttiin keväällä muuttamaan yhdessätoista koulussa, koska osassa perheistä lapset olivat joutua eri kouluihin.

Nykyisin Helsingissä noin joka kuudes lapsi pyrkii johonkin muuhun kouluun kuin lähikouluun. Suurella osalla syynä on haku painotettuun opetukseen, siis esimerkiksi musiikkiluokalle tai kieliluokalle. Osalla taustalla on esimerkiksi perheen muutto kaupunginosan sisällä mutta oppilaaksiottoalueen rajan yli.

Tiukkojen rajojen yksi tavoite on ehkäistä koulujen jakautumista suosittuihin ja välteltyihin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat