Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kommandopipoin naamioituneet ryöstäjät veivät uhrin kotioveltaan ja pahoinpitelivät häntä ympäri Itä-Helsinkiä

Kaupunki
 
Helsingin Sanomat

Viisi epäiltyä on vangittu Helsingin Myllypurossa lokakuun alussa tehdystä törkeästä katuryöstöstä.

Tapahtumat saivat alkunsa, kun uhri, vuonna 1993 mies, astui Karhunkaatajantiellä ulos asunnostaan lokakuun 4. päivän vastaisena yönä.

Joukko päänsä muun muassa kommandopipoilla peittäneitä miehiä juoksi uhria kohden. Uhri yritti päästä karkuun, mutta takaa-ajajat tavoittivat hänet läheisestä metsiköstä noin puolen kilometrin takaa-ajon jälkeen. Takaa-ajajat alkoivat pahoipidellä uhria välittömästi. Aseinaan heillä oli esimerkiksi nyrkkirauta ja teleskooppipatukka.

Epäillyt pahoinpitelijät veivät uhrin omaisuutta. Lisäksi he sitoivat uhrin kädet ja raahasivat tämän Holkkitiellä henkilöauton tavaratilaan. Uhri kuljetettiin merenrantaan, jossa pahoinpitely jatkui. Lopulta hyökkääjät irrottivat siteet ja jättivät uhrin yksin Vuosaareen. Paikka selvisi uhrille vasta, kun hän apua etsiessään kysyi sijaintiaan koiraa ulkoiluttaneelta sivulliselta.

Uhri sai melko lieviin vammoihinsa ensiapua sairaalassa. Vuosaaresta hän onnistui matkustamaan omatoimisesti bussilla takaisin kotiinsa, josta soitti hätäkeskukseen.

Poliisi tavoitti epäillyt nopeasti. Helsingin käräjäoikeus vangitsi 9. lokakuuta vuonna 1987 syntyneen, joka omistaa uhrin kuljettamiseen todennäköisesti käytetyn auton. Häntä epäillään todennäköisin syin törkeästä ryöstöstä ja törkeästä vapaudenriistosta.

Lisäksi esitutkinnan aikana on vangittu neljä muuta miestä. Heistä yksi on syntynyt vuonna 1988, yksi vuonna 1992 ja kaksi vuonna 1989. Vuonna 1992 syntynyt epäilty on vapautettu, mutta hänet on asetettu matkustuskieltoon.

Poliisi pitää teon todennäköistä motiivia selvitettynä, mutta on siitä vaitonainen.

Epäiltyjen kiinnisaamista helpotti se, että ryöstäjien liikkeet tapahtumayönä olivat kiinnittäneet sivullisen huomion Myllypurossa. Todistaja teki hätäkeskukseen ilmoituksen ja osasi kertoa esimerkiksi oudosti liikkuneen henkilöauton rekisteritunnuksen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat