Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Töölön kirjastossa voi lukea terassilla remontin jälkeen

Kaupunki
 
Juha Metso
Töölön kirjasto ennen remonttia.
Töölön kirjasto ennen remonttia. Kuva: Juha Metso

Töölön kirjaston remontti etenee aikataulussa, kertoo Helsingin kaupungin rakennusvirasto. Kirjasto on ollut suljettuna jo yli vuoden ajan.

Töölön kirjaston on määrä avautua uudistuneena huhti–toukokuussa 2016.

Perusteellisessa remontissa kunnostetaan kirjaston sisätilat, lisätään koneellinen ilmanvaihto ja uusitaan rakennuksen teknisiä järjestelmiä. Uusiksi menevät myös muun muassa hissit.

Kaupunkilaiset saavat Töölöön myös uuden oleskelupaikan, kun kirjaston terassit otetaan käyttöön remontin jälkeen. Terasseilta aukeaa näköala Topeliuksen puistoon.

Töölön kirjaston rakennusta ei ole suojeltu asemakaavalla, mutta remonttia on rakennusviraston mukaan tehty kuin kyseessä olisi suojelukohde.

Alun perin remontin arvioitiin maksavan noin kuusi miljoonaa euroa, mutta täsmennetty kustannusennuste nosti hinnan 7,35 miljoonaan euroon. Arviovirhe paljastui, kun työpiirustukset valmistuivat. Salaojituksen osuus on melkein puolet 1,35 miljoonan euron ylityksestä.

Arkkitehti Aarne Ervin suunnittelema kirjasto avautui joulukuussa 1970. Kirjastoa ei ole remontoitu aiemmin perusteellisesti.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat