Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Espoo haluaa sairaalloisen lihavat liikkeelle

Kaupunki
 

Espoon kaupunki aikoo myöntää uimahallien ja kuntosalien alennuskortin liikalihavuudesta kärsiville.

Tavoitteena on saada sairaalloisen lihavat lisäämään liikuntaa tai aloittamaan liikunnan harrastamisen. Uimahallien ja kuntosalien alennuskortin saisi päätöksen myötä pian kaikki espoolaiset, joiden painoindeksi on yli 40. Tämä määritellään sairaalloiseksi lihavuudeksi. Espoossa tällaisia henkilöitä on tällä hetkellä 3 900, arvioidaan terveyspalveluista. Lihavia eli henkilöitä, joiden painoindeksi on yli 30, oli Espoossa 34 159 vuonna 2013, mikä on noin 13 prosenttia kaupungin asukkaista. Ylipainoisten osuus väestöstä kasvaa Espoossa, todetaan liikunta - ja nuorisolautakunnan esittelytekstissä.

Ylipainoisille suositellaan erityisesti uintia liikunnan aloittamiseen, sillä vesi ei rasita niveliä ja liikunnan tehoa on helppo säädellä. Koska kaikki ylipainoiset eivät välttämättä voi harrastaa vesiliikuntaa, tarjoaa kaupunki mahdollisuuden myös kuntasalikortin alennukseen.

Alennuksiin oikeuttavan kortin saa henkilökohtaisesta liikuntaneuvonnasta Espoon terveysasemilta. Kortin hinta on 30 euroa vuodessa.

Lisäksi kaupunki aikoo laskea kaupungin kuntosalin ikärajaa 15-vuoteen. Nykyisin kaupungin kuntosalien ikäraja on 16-vuotta. Muutos koskee yli 3 000 espoolaisnuorta. Kuntosalikortti myönnetään tulevaisuudessa kaikille, jotka kuluvan vuoden aikana täyttävät 15-vuotta ja se on voimassa kaikilla kuntosaleilla, joissa on vapaaharjoitteluvuoroja.

Espoon nuoriso- ja liikuntalautakunta käsittelee ehdotuksia torstaina.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat