Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Espoo päätti: Matinkylään sittenkin suuri lukio

Kaupunki
 

Olarin lukio on sittenkin muuttamassa Matinkylään, jonne rakennetaan suuri Meri-Matin lukio.

Espoon opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta päätti keskiviikkona muuttaa Meri-Matin suunnitelmia. Aiemmin tarkoituksena oli rakentaa samoihin tiloihin pienempi lukio, peruskoulu ja nuorisotilaa.

Nyt siis syntyisi pelkästään 450 aloituspaikan suuri lukio. Kyseessä ei vielä ole varsinainen rakentamispäätös vaan vasta tarvesuunnitelman muutos.

Olarissa puolestaan peruskoulu kasvaisi lukiolta vapautuviin tiloihin. Matemaattis-luonnontieteellinen painotus on tarkoitus säilyttää sekä Olarin kasvavassa peruskoulussa että Meri-Matin lukiossa.

Päätöstä perustellaan esimerkiksi sillä, että tuleva Meri-Matti sijaitsee erittäin hyvien liikenneyhteyksien päässä uuden metron vieressä. Lukiolaisten on helppo siirtyä metroradan varrella sijaitsevasta koulusta toiseen ja opiskella myös toisten lukioiden tai Aalto-yliopiston tiloissa. Espoo pyrkii muutenkin kasvattamaan lukioiden kokoa, kun niiden opiskelijamäärä kasvaa lähivuosina.

Olarissa puolestaan tarvitaan lisää tilaa perusopetukselle, koska Henttaan ja Suurpellon alueilla lasten määrä on kasvussa.

Lautakunta käsitteli samaa asiaa jo lokakuussa, mutta ehdotus palautettiin silloin uudelleen valmisteltavaksi. Meri-Matin on tarkoitus valmistua 2020. Koulun rakentaminen maksaa arviolta 42 miljoonaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat