Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kuljettaja ei syyllistynyt liikenteen vaarantamiseen – raitiovaunu ajeli yksinään noin puoli kilometriä

Raitiovaunu lähti omille teilleen, kun kuljettaja kävi vessassa. Syyttäjän mukaan hän ei ollut saanut riittäviä ohjeita, miten toimia virta-avaimen ajokytkimen kanssa.

Kaupunki
 
Heikki Kouvo
Raitiovaunu 8 karkasi kuljettajalta Jätkäsaaren pysäkillä huhtikuussa.
Raitiovaunu 8 karkasi kuljettajalta Jätkäsaaren pysäkillä huhtikuussa. Kuva: Heikki Kouvo

Helsingin Ruoholahdessa viime huhtikuussa rymistelleen haamuraitiovaunun kuljettaja ei saa syytettä.

Raitiovaunu 8 karkasi kuljettajalta Jätkäsaaren päätepysäkillä ja ajeli yksinään noin puolen kilometrin matkan yli suojateiden ja Crusellinsillan. Kaapelitehtaan kaarteessa se suistui raiteilta, mutta pysähtyi ennen kevyen liikenteen väylää reunakiveykseen, ajolankojen kannatinpylvääseen ja ajoestetolppiin.

Kuljettaja oli jättänyt tyhjän vaunun päätepysäkille käydäkseen vessassa. Helsingin liikennelaitos epäili kuljettajan syyllistyneen liikenneturvallisuuden vaarantamiseen.

Syyttäjän mukaan kuljettajille ei kuitenkaan oltu annettu riittävän yksityiskohtaisia ohjeita siitä, miten päätepysäkillä tulee toimia virta-avaimen ajokytkimen kanssa.

Jotta raitiovaunu virta-avaimen ja ajokytkimen on oltava ajoasennossa ja vaunun oven kiinni. Lisäksi jonkun tai jonkin on painettava niin sanottua kuolleen miehen kytkintä.

Alustavien arvioiden mukaan kuolleen miehen kytkimen saattoi aktivoida rahastuslaukku, jonka kuljettaja jätti vaunun jalkatilaan piiloon sivullisilta.

Syyttäjän mukaan yli kolme vuotta työssään toiminut kuljettaja ei syyllistynyt päätepysäkillä törkeään eikä edes tavanomaiseen huolimattomuuteen. Kukaan ei loukkaantunut onnettomuudessa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat