Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

”Stadin kundi” Georg Malmstén saa nimikkokadun – metsän siimekseen Espoon takamaille

Kaupunki
 
Kari Santala
Georg Malmstén yhdessä tyttärensä Ragni Malmsténin kanssa keväällä 1972.
Georg Malmstén yhdessä tyttärensä Ragni Malmsténin kanssa keväällä 1972. Kuva: Kari Santala

Laulaja- ja säveltäjälegenda Georg Malmstén saa nimikkokadun Espooseen. Malmsténin metsätie – Malmsténs skogsväg otetaan juhlallisin menoin käyttöön ensi viikon maanantaina uudella Vesirattaanmäen asuinalueella Karhusuon kaupunginosassa.

Helsingissä vuonna 1902 syntynyt ja siellä myös vuonna 1981 kuollut Malmstén tunnetaan huomattavasti paremmin helsinkiläisyydestään kuin yhteyksistään Espooseen. Nykyisen Vesirattaanmäen itäreunalla, Kunnarlantien varressa yhä edelleen seisovalla rakennuksella on kuitenkin ollut osansa Malmsténin elämässä.

Helsinkiläisen rikosetsivän poika Georg Malmstén vietti talossa kesiä perheineen 1930-luvulla, ja hänen veljensä Eugen Malmstén asui siellä vakituisesti 1940-luvulla. Malmsténin metsätieksi nimetty uusi ulkoiluväylä kulkee lähimetsässä.

Molli-Jorinakin tunnettu Georg Malmstén oli erittäin tuottelias muusikko. Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran biografiakeskuksen mukaan Malmstén ehti levyttää yli 800 kappaletta. Hän on eittämättä yksi Suomen eniten levyttäneistä artisteista, mutta ainakin edelleen aktiivinen Kari Peitsamo on ollut vieläkin tuotteliaampi.

Muun muassa Dallapé-orkesterin solistina toimineen Malmsténin tunnettuja levytyksiä ovat esimerkiksi Äänisen allot ja Heili Karjalasta. Löytyypä hänen tuotannostaan myös Stadin kundi -niminen kappale.

Malmsténin metsätien kadunnimikyltti paljastetaan Espoossa maanantaina 23. marraskuuta kello 14. Toimituksen suorittavat Malmsténin suvun edustajat, ja tilaisuudessa myös kuullaan kaksi Malmsténin veljesten aikoinaan laulamaa kappaletta.

Helsingin Etu-Töölöstä löytyy Georg Malmsténin mukaan nimetty puistikko, Malmsténinkulma. Dallapélla on puolestaan nimikkopuisto, Dallapénpuisto, Helsingin Vallilassa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat