Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kirkkonummen huippupoliitikko vapautui lahjusepäilyistä – ”Kuinkas sattuikaan, tutkintapyyntö tehtiin juuri ennen vaaleja”

Kaupunki
 
Christian Westerback / HS
Kirkkonummen kunnanhallituksen entinen puheenjohtaja Timo Haapaniemi vapautui väärinkäytösepäilyistä.
Kirkkonummen kunnanhallituksen entinen puheenjohtaja Timo Haapaniemi vapautui väärinkäytösepäilyistä. Kuva: Christian Westerback / HS

Kirkkonummen entinen kunnanhallituksen puheenjohtaja Timo Haapaniemi (kok) on vapautunut häneen kohdistuneista väärinkäytössyytöksistä. Asiasta kertoi ensin Yle.

Jutussa epäiltiin Haapaniemen ja kahden muun henkilön käyttäneen virka-asemaansa väärin ja sotkeutuneen lahjuksen ottamiseen.

Yksityishenkilön tekemä tutkintapyyntö liittyi Kirkkonummella vuonna 2006 tehtyihin tonttikauppoihin ja kaavoitukseen, johon Haapaniemen väitettiin vaikuttaneen espoolaisen rakennusyhtiön eduksi ja saaneen samalla itselleen vastineeksi yhtiöltä hyötyä.

Syyttäjä on nyt tullut tulokseen, ettei riittävää näyttöä Haapaniemen ja muiden syyllistymisestä rikoksiin ole saatu.

”Jutun juuret johtavat poliittiseen tarkoitushakuisuuteen. Kas kuinka sattuikin, että tutkintapyyntö tehtiin vuonna 2012 juuri ennen vaaleja”, Timo Haapaniemi kommentoi perjantaina Helsingin Sanomille.

Haapaniemi pidätettiin valtuuston äänestyspäätöksellä luottamustehtävästään. Hän pitää erikoisena, että tehtävästä pidättäminen tapahtui tutkinnan ollessa vielä kesken.

”Kun epäily on alla, ajatellaan, että kyllähän sen syyllinen täytyy olla. Tämä on ollut hyvin raskas prosessi”, Haapaniemi totesi perjantaina.

Jutun tutkinta on kestänyt lähes kolme vuotta. Haapaniemi on tämän ajan ollut pois luottamustehtävistä.

”Kahden vuoden ja kymmenen kuukauden ajan”, hän totesi.

Hän kertoi saaneensa myös tukea: ”Ummikkokuntalaisia on tullut sanomaan, että tsemppaa, sä olet meidän asialla! He ovat tienneet koko ajan, kuten minäkin, että olen syytön.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat