Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

”Stadin kundi” Georg Malmstén saa nimikkokadun – metsän siimekseen Espoon takamaille

Helsinkiläinen laulaja- ja säveltäjäsuuruus Georg Malmstén vietti 1930-luvulla kesiä Espoon puolella.

Kaupunki
 
Kari Santala
Georg Malmstén yhdessä tyttärensä Ragni Malmsténin kanssa keväällä 1972.
Georg Malmstén yhdessä tyttärensä Ragni Malmsténin kanssa keväällä 1972. Kuva: Kari Santala

Laulaja- ja säveltäjälegenda Georg Malmstén saa nimikkokadun Espooseen. Malmsténin metsätie, Malmsténs skogsväg, otetaan juhlallisin menoin käyttöön maanantaina 23. marraskuuta kello 14 uudella Vesirattaanmäen asuinalueella Karhusuon kaupunginosassa.

Helsingissä vuonna 1902 syntynyt ja siellä myös vuonna 1981 kuollut Malmstén tunnetaan huomattavasti paremmin helsinkiläisyydestään kuin yhteyksistään Espooseen.

Nykyisen Vesirattaanmäen itäreunalla, Kunnarlantien varressa yhä edelleen seisovalla rakennuksella on kuitenkin ollut osansa Malmsténin elämässä.

Georg Malmstén vietti talossa kesiä perheineen 1930-luvulla, ja hänen veljensä Eugen Malmstén asui siellä vakituisesti 1940-luvulla. Malmsténin metsätieksi uusi ulkoiluväylä kulkee lähimetsässä.

”Molli-Jori” lauloi esimerkiksi Dallapé-orkesterissa. Hänen tunnettuja levytyksiään ovat muun muassa Äänisen allot ja Heili Karjalasta. Löytyypä Malmsténin tuotannosta myös Stadin kundi -niminen kappale.

Helsingin Etu-Töölöstä löytyy Georg Malmsténin mukaan nimetty puistikko, Malmsténinkulma. Dallapélla on puolestaan nimikkopuisto, Dallapénpuisto, Helsingin Vallilassa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat