Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tamminiemi ja Hvitträsk menossa kiinni talvisin

Kaupunki
 
Roni Rekomaa
Tamminiemi eli Urho Kekkosen museo kuvattuna maaliskuussa.
Tamminiemi eli Urho Kekkosen museo kuvattuna maaliskuussa. Kuva: Roni Rekomaa

Museovirasto harkitsee sulkevansa Helsingissä sijaitsevan Tamminiemen ja Kirkkonummella sijaitsevan Hvitträskin talvisin.

”Pidän tätä aika todennäköisenä. Meille asetetut säästötavoitteet ovat rankkoja, harkitsemme toki monia erilaisia keinoja”, kertoo Kansallismuseon ylijohtaja Elina Anttila.

Kansallismuseo vastaa Museoviraston museoiden pyörittämisestä. Museovirastossa on parhaillaan meneillään yt-neuvottelut, joilla tavoitellaan kahden miljoonan euron säästöjä. Joulukuun 2. päivänä loppuvissa neuvotteluissa on uhattuna 35 työpaikkaa.

Tamminiemestä ja Hvitträskistä päätetään joulukuussa heti neuvottelujen päättymisen jälkeen.

Anttila kertoo, että tärkeimpien ja suosituimpien museoiden toimintaan halutaan puuttua mahdollisimman vähän.

Kansallismuseo Helsingissä, siihen tiiviisti liittyvä ulkomuseo Seurasaari ja Suomen merimuseo Kotkassa ovat ydintoimintaa. Hämeenlinna ja Olavinlinna ovat erittäin suosittuja vierailukohteita ja tuottavat myös hyvin rahaa tästä syystä.

Jäljelle jäävät kaksi nyt uhattuna olevaa museota sekä vain kesäisin auki olevat Louhisaaren, Urasjärven ja Alikartanon kartanomuseot. Kahta viimeistä näistä harkitaan suljettavaksi kokonaan.

”Nämä ovat surullisia päätöksiä. Toki myös Kekkosen virka-asuntona toimineella Tamminiemellä olisi valtakunnallista merkitystä. Ja Hvitträskin suunnittelijat olivat myös Kansallismuseon suunnittelijoita”, sanoo Anttila.

Hän arvelee, että museot voisivat tilauksesta kenties edelleen olla avoinna myös talvella, mutta tuskin säännöllisesti.

Yhteensä museoviraston museoissa kävi viime vuonna yli puoli miljoonaa kävijää. Näistä vain noin 15 000 kävi Tamminiemessä ja 20 000 Hvitträskissä.

Asiasta kirjoitti ensimmäisenä Yle.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat