Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Turvapaikanhakijoiden ravintolasta tuli Ravintolapäivän hitti

Kaupunki
 
Turvapaikanhakijat halusivat kokeilla suomalaista perinnettä
Turvapaikanhakijat halusivat kokeilla suomalaista perinnettä
Irakista vasta Suomeen saapuneet herrat testasivat eilen yhtä tuoretta suomalaista perinnettä: siis Ravintolapäivää. Kävimme Klockriketeaternissa kysymässä, miltä irakilainen kana maistui.

Kenelle vielä tuli kanaa?

Bagdad Cafén herkkuja maistamaan Klockriketeaterniin virtasi Ravintolapäivänä ihmisiä jonoksi asti. Listalla oli irakilaista tepsi-kanaa, jonka olivat valmistaneet vasta Suomeen saapuneet uudet helsinkiläiset.

Turvapaikanhakijat olivat muutenkin tämän Ravintolapäivän suuri trendi. Helsingin Erottajan lisäksi he pitivät ravintolaa ainakin Tampereella, Turussa, Kauhavalla ja Harjavallassa.

Yksi Bagdad Cafén kokeista eli Moataz al-Timimi kertoi, että vastaanottokeskuksessa Ravintolapäivästä oli innostuttu heti, kun suomalaiset ystävät siitä kertoivat.

”Me kuulimme, että tämä on suomalainen perinne. Me haluamme tehdä kaikkea mitä suomalaisetkin tekevät, koska tämä on nyt meidänkin maamme”, al-Timini perusteli.

Bagdad Café tarjoili lauantaina uunissa tehtyä tepsi-kanaa, jonka aineksissa on paljon suomalaisellekin tuttua: sitruunaa, perunaa, tomaattia. Erikoisen ateriasta teki maustekastike, jonka aineksia oli metsästetty Helsingin etnisistä ruokakaupoista. Taustalla soi vienosti ud-luuttu, vieressä toimi myös pop up -parturi.

Ravintola toimi Klockriketeaternin aulassa.

”Meillä oli pitkään idea, että haluamme tehdä edes jotain. Tällainen tempaus tuntui hyvältä tavalta toimia”, kertoi teatterin tuottaja Eeva Bergroth.

Tempauksen tuotto meni suoraan kokeille, tai jaettavaksi vastaanottokeskukseen heidän haluamallaan tavalla.

”Eilen laitettiin ruokaa yötä myöten ystävämme kotona. Se oli sen arvoista”, sanoi al-Timini. Hän kertoi, että hän ja Bagdad Cafén muut kokit Saddam Ahmed, Osama Aodad ja Omar Ibrahim eivät ole ammattilaisia, mutta kuitenkin loistavia ruuanlaittajia. Syöjät olivat samaa mieltä.

”Lapset sanoivat, että mikset isä tee kotonakin tällaista ruokaa”, sanoi Markus Saukkonen, joka oli tullut syömään lastensa Toivon ja Saiman kanssa.

Kaisa Rautaheimo / HS
Moataz al-Timini tarjoilee kokkaamaansa kanaa ja kasvisruokaa.
Moataz al-Timini tarjoilee kokkaamaansa kanaa ja kasvisruokaa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat